تجهیز ۸۰ درصد کوره های آجرپزی صنعتی به فیلتر تا پایان سال
اداره کل حفاظت از محیط زیست استان یزد نیز در تلاش است که آثار و تبعات مخرب آلایندگیها و تخریبهای حاصل از صنعتزدگی یزد را با فعالیتهایی کم کنند و به طور موقت تسکین دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز«اگر به محیط زیست توجه نشود، توسعه پایدار صنعت، فناوری و سلامتی انسان نمیتواند ادامه یابد»؛ این سخنی بود که سحن روحانی در مراسم دهمین دوره جایزه ملی محیط زیست مطرح کرد ولی این در حالی است که ایران رشد شتاب گونه صنعت را همچنان تجربه میکند و اگر این توسعه با رعایت اصول محیط زیستی همراه نباشد، بیشک تبعات جبرانناپذیری را خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، در همین راستا نیز اداره کل حفاظت از محیط زیست استان یزد نیز در تلاش است که آثار و تبعات مخرب آلایندگیها و تخریبهای حاصل از صنعتزدگی یزد را با فعالیتهایی کم کنند و به طور موقت تسکین دهند.
سیدحسین سادات موسوی مدیرکل محیط زیست استان یزد با اشاره به ساخت فیلتر کنترل کننده خروجی دودکش کارخانجات آجرپزی در یزد، اظهار کرد: این فیلتر برای اولین بار در کشور در استان یزد توسط مخترع یزدی طراحی و ساخته شده و هماکنون روی ۳۰ کوره آجرپزی نصب شده است و تا پایان سال جاری ۸۰ درصد از کورههای آجرپزی صنعتی به فیلتر مجهز خواهند شد.
وی به خروج برخی از برخی کارخانجات آلاینده استان از لیست صنایع آلاینده اشاره کرد و افزود: این واحدها به دلیل نصب سیستمهای کنترل کننده، فیلترهای مجهز و کارایی مناسب پس از آنالیز خروجیهای دودکش شامل این امر شدهاند.
سادات موسوی با توجه به رشد صنایع در محورهای مهریز – یزد- اردکان، تصریح کرد: بنا بر پیشنهاد محیط زیست و مقامات استان در کمیسیون تخصصی زیربنایی، استقرار صنایع بزرگ و پرآبخواه در محور مهریز- یزد- اردکان به دلیل همجواری با سکونتگاههای انسانی محدود شدهاند.
وی از دیگر اقدامات این سازمان را در دو سال خدمت دولت تدبیر و امید، قطع سوخت مازوت از اکثر کورههای آجرپزی توسط شرکت نفت و جایگزین کردن آن با گاز توسط شرکت گاز دانست و گفت: در استان یزد میزان انتشار آلایندهها در مقایسه با سایر کلان شهرها با اقدامات صورت گرفته تاکنون به حالت بحران نرسیده است.
مدیرکل محیط زیست استان عنوان کرد: در راستای حفاظت محیط زیست استان تفاهمنامهای با موضوع حفاظت، احیا و بازسازی، طبیعت گردی، آموزش و پژوهش و مشارکت جوامع محلی بین استاندار یزد و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست کشور منعقد گردید.
سادات موسوی افزایش دستگاههای سنجش آلودگی هوا از دو به پنج دستگاه در مرکز استان یزد و همچنین استقرار ونصب آنها در شهرستانهای اردکان، میبد، بافق و مهریز را از دیگر اقدامات محیط زیست در دولت تدبیر و امید ذکر کرد.
وی با تأکید بر ارزشهای اکولوژیکی و زیستگاهی منطقه حفاظت شده جنگل باغ شادی آن را به عنوان یکی از رویشگاههای بکر زاگرس در استان یزد خواند و ادامه داد: این رویشگاه به عنوان یکی از اولویتهای سازمان حفاظت محیط زیست جهت احیای گوزن زرد ایرانی مطرح است و موضوع تقویت جمعیت این گونه ارزشمند با انتقال شش راس گوزن از ایلام آغاز شده است.
سادات موسوی با تأکید بر ارزش و اهمیت درختان دیرزیست، گفت: بزرگترین جراحی درختان کهنسال کشور بر روی اثر طبیعی ملی سرو ۴ هزار ساله ابرکوه طی سال گذشته انجام شده است.
این مسئول با توجه به کاهش جمعیت آهو در منطقه حفاظت شده کالمند بهادران در طول ۱۰ سال گذشته، خاطر نشان کرد: اکنون با مشارکت جوامع محلی در ظرف سه سال اخیر جمعیت آهوان این منطقه به سه برابر افزایش یافته است.
سادات موسوی در پایان با اشاره به قرقهای خصوصی انجام شده، عنوان کرد: پایلوت استان یزد در بحث قرقهای اختصاصی در سطح کشور در مرحله نهایی راه اندازی و واگذاری به بخش خصوصی با مشارکت محیط زیست و منابع طبیعی است.خبرانلاین
بخش نظردهی بسته شده است..