چشمه آبگرم قُل در یزد کجاست؟
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به خواص درمانی چشمه "آب قل" واقع در یکی از مناطق هدف گردشگری این استان، از ایجاد مجتمع گردشگری در این منطقه با امکان بهرهبرداری از آبگرم این چشمه خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوزچشمه "آب قُل"، اثری طبیعی در روستای کافیآباد از توابع بخش خضرآباد شهرستان اشکذر در استان یزد است که از سالیان بسیار دور تاکنون از دل زمین میجوشد و به دلیل خاصیت آب خود، دارای خواص درمانی زیادی است.
از طرفی بخش خضرآباد نیز یکی از مناطق خوش آب و هوا و البته هدف گردشگری استان است که با بهرهمندی از این آثار تاریخی و طبیعی میتواند به عنوان یکی از مراکز دیدنی و بکر استان برای گردشگری معرفی شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در همین رابطه میگوید: به منظور تبدیل چشمه آب قل به یک جاذبه گردشگری، در حال رایزنی برای انتخاب سرمایهگذار هستیم.
"سید مصطفی فاطمی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه یزد، در مورد اهمیت ساماندهی و معرفی این جاذبه طبیعی گردشگری تصریح میکند: موضوع گردشگری با آبهای درمانی سابقه دیرینهای در کشورهای مختلف مخصوصاً ایران دارد و نمونه بارز آن را میتوان چشمههای آبگرم سرعین در شمال کشور نام برد که در حال حاضر به عنوان یک منطقه گردشگری مشهور در ایران مورد استفاده گردشگران داخلی و خارجی است.
وی موقعیت بسیار خوب استان یزد در حوزه گردشگری را یادآور میشود و با اشاره به وجود چشمه آب ترش تورانپشت، چشمههای آهکی ندوشن و نیز چشمه آب قل خضرآباد در استان، میگوید: این چشمههای زیبای استان علاوه بر ایجاد مناظر زیبای طبیعی در مناطق مذکور، در بحث درمانی نیز کاربری دارند و میتوان از این ظرفیت و پتانسیل برای جذب گردشگر بیشتر به استان برخوردار شد.
فاطمی با اشاره به چشمه "آب قل" بخش خضرآباد، اظهار میکند: این چشمه یکی از چشمههای آبگرم طبیعی استان است که براساس آزمایشات انجام شده از میزان گوگرد بالا و خواص درمانی برخوردار است و برای بیماران روماتیسمی و نظایر آن مفید تشخیص داده شده است.
وی قدمت این چشمه را بسیار کهن میداند و در این خصوص اضافه میکند: این چشمه از انواع چشمههای آتشنشانی است که از سالیان قبل وجود داشته است ولی زمان دقیق ایجاد آن مشخص نیست.
به گفته این مسئول، سرمایهگذاری در مورد چشمه "آب قل" در حوزه طبیعتگردی اداره کل میراث فرهنگی استان مطرح شده و از سوی کمیته فنی گردشگری استان مورد بررسی و تایید قرار گرفته است و خوشبختانه اداره کل محیط زیست استان نیز نظر مثبتی روی این موضوع دارد.
معاون گردشگری استان با اشاره به تأیید شدن خواص درمانی این چشمه، بیان میکند: برای تبدیل این محل به یکی از مناطق جاذب گردشگر، در حال رایزنی برای انتخاب سرمایهگذار هستیم و رایزنیهایی نیز در این رابطه صورت گرفته ولی هنوز نهایی نشده است.
وی با بیان این که قرار است مجتمع گردشگری این منطقه با امکان بهرهبرداری از آبگرم این چشمه تا سال ۱۳۹۶ آماده شود، ابراز امیدواری میکند که با انجام صحیح طرح موردنظر سرمایهگذار بتوان تا یک سال آینده بخش ابتدایی این طرح گردشگری را راهاندازی کرد.
فاطمی در پایان نیز با بیان این که طرح مذکور کار جدیدی در استان محسوب میشود و از این لحاظ جای کار بسیاری دارد، میگوید: امیدواریم با حضور سرمایهگذاری جدیدی که در حال ورود به این مجموعه است، بتوانیم موقعیت جدیدی را برای گردشگری استان ایجاد کنیم.ایسنا
بخش نظردهی بسته شده است..