وی عنوان کرد: این بنا دارای ۹ برج مدور است که بر روی برج ها تزئیناتی نیز دیده می شود که این تزئینات به صورت اشکال هندسی است به نحوی که اشکال لوزی، مربع و نقش صلیب، مانند هر کدام داخل باندی در دوره برج ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: ورودی قلعه در ضلع شرقی است که با دو برج بزرگتر از هفت برج دیگر در طرفین آن بر استحکام آن افزوده و تزئینات روی برج های بخش ورودی با دقت بیشتری صورت گرفته است.
ذاکری نیا ادامه داد: برج ها دارای سه قسمت زیربرج، میان برج و سربرج هستند و در تعدادی از این ۹ برج، در هر قسمت تیرکش هایی قرار دارد و تعدادی نیز فقط در قسمت سربرج دارای تیرکش هستند.
وی بیان کرد: دیوار حصار دور قلعه نیز از چینه است که ۹ ردیف چینه را شامل می شود و مصالح به کار رفته در بنای قلعه شامل گل، خشت و سنگ است که سنگها با ملات ماسه و آهک در زیرسازی و فوندانسیون بنای قلعه به کار گرفته شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در مورد عملیات مرمتی قلعه رباط بیان کرد: مهمترین آیتم های مرمتی این قلعه شامل زیربندی و استحکام بخشی با خشت خام، تهیه مصالح و اجرای آجرفرش کف، اجرای بندکشی، اجرای اندود کاهگل پشت بام، اجرای دیوارچینی به صورت چینه، اجرای اندود کاهگل رویه و … است.
وی یادآور شد: این بنای ارزشمند تاریخی در مهرماه ۱۳۸۱ با شماره ثبتی ۶۳۰۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بخش نظردهی بسته شده است..