خطر ورود دلالها در گردشگری سلامت
عضو هیات علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه بینالود معتقد است که متاسفانه یک تعریف ساده در حوزه گردشگری سلامت وجود دارد که میگوید یک گردشگر به منظور انجام عمل جراحی به این کشورمان میآید و پس از آن خداحافظ، در واقع خدمات پس از درمان را فراموش میکنیم. همچنین خدماتی که در قبال درمان یک گردشگر میتوان...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوزفرید جواهرزاده اظهار کرد: گردشگر سلامت سه شکل و رکن تندرستی، درمانی و پزشکی دارد. در ادبیات مرسوم رسانهای و اذهان عمومی هر سه شکل آن تحت لوای گردشگری سلامت قرار گرفته است، در حالی که هر کدام از این اشکال ساختارهای جداگانه و فصلهای مشترکی دارند.
وی ضمن تفکیک میان سه شکل گردشگری سلامت، تصریح کرد: گردشگری تندرستی با توصیه پزشکان مانند رفتن به دهکدههای سلامتی، گرشگری درمانی با نظارت پزشک مانند رفتن به آب گرم و لجنتراپی و گردشگری پزشکی با دخالت مستقیم پزشک با انجام عملیات جراحی تحت عنوان گرشگری سلامت قرار میگیرند.
جواهرزاده افزود: در حال حاضر ما بر روی شکل سوم این شکل از گردشگری سلامت کار میکنیم و کم و بیش شکل دوم آن را درسایر نقاط کشور مشاهده میکنیم، درحالی که با فضا و امکاناتی که در اختیار داریم، میتوانیم به شکل قویتر بر روی هرسه شکل آن کار کنیم که با انواع دیگر گردشگری نیز همپوشانی دارد.
وی با اشاره به تعریف اشتباهی که از گردشگری سلامت در مشهد وجود دارد، افزود: در این تعریف اتباع از خارج کشور که بخش عمده آنان را اعراب حوزه خلیج فارس، بعضا کشورهای آسیای میانه، تا اندازهای عراق و اخیرا افغانستان تشکیل میدهند، به منظور انجام عمل جراحی، کاشت مو و این قبیل اقدامات که پزشک مستقیما در آن دخالت دارد به مشهد میآیند و تحت درمان قرار میگیرند، در حالی که اینگونه اقدامات به معنی گردشگری پزشکی است.
عضو هیات علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه بینالود ادامه داد: این در حالی است که میتوانیم فضایی را برای استراحت، بهرهمندی از هوای تازه و درمان گیاهی نیز برای گردشگران سلامت فراهم کنیم. همچنین اقداماتی نظیر آب درمانی و لجنتراپی با نظارت پزشک و دهکدههای سلامتی با توصیه پزشک نیز میتواند فراهم شود.
وی افزود: یکی از معضلات در در بحث گردشگری سلامت در مشهد وجود افرادی است که در این حوزه به عنوان دلال فعالیت میکنند، وجود این افراد در نقش دلال با کسب سودهای کلان اتفاق بدی در حوزه سلامت است، اخیرا در سازمانهای زیربط اقداماتی به منظور ساماندهی این افراد انجام شده، اما اتفاق بزرگ و قاطعی هنوز انجام نگرفته است، جز اینکه یک کارگروه تشکیل شده است.
جواهرزاده خاطرنشان کرد: به طور کلی اتفاق اخیر در حوزه تشکیل کارگروه گردشگری سلامت استان با محوریت دانشگاه علوم پزشکی و سازمان میراث فرهنگی را به فال نیک میگیرم که امیدوارم بیش از پیش تقویت شود و دیگر حوزهها نیز با آن همسو و هماهنگ شوند.
وی با اشاره به اینکه روند اخذ ویزا برای گردشگران به سمت تسهیلگری میرود، عنوان کرد: موانع اخذ ویزای فرودکاهی در کشورمان تنها متوجه اتباع چند کشور است که به تعداد انگشتان دو دست هم نمیرسند. خوشبختانه رابطه خوبی با دنیا داریم و اخیرا نیز خبری مبنی بر افزایش مدت روادید فرودگاهی به یک ماه شنیده شد.
بخش نظردهی بسته شده است..