آخرین وضعیت مسکن مهر در یزد
مدیر کل اداره راه و شهرسازی یزد از افتتاح هفت هزار و ۶۰ واحد مسکن مهر تا پایان سال و انجام اقدامات عمرانی لازم برای اجرای طرح مطالعاتی بافتهای فرسوده در استان خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز"غلامرضا رضایی" ضمن اعلام این خبر گفت: از مجموع ۲۲ هزار و ۴۶ واحد مسکن مهر در استان یزد، سه هزار و ۷۴۵ واحد مربوط به شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر است.
وی افزود: بیش از ۹ هزار واحد در سال ۹۱ و بیش از پنج هزار واحد در سال ۹۲ افتتاح شده است که هفت هزار و ۶۰ واحد باقی مانده نیز تا پایان سال ۹۴ آماده بهرهبرداری خواهد شد.
رضایی در ادامه با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی بافتهای فرسوده در استان، هدف از اجرای هرچه سریعتر طرح مطالعاتی بافتهای فرسوده در استان را ارتقای زندگی و بسط عدالت اجتماعی شهروندان به ویژه ساکنان بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری دانست.
به گفته وی، سه محور سیاستگذاری، ظرفیتسازی و مدیریت اقدامات اجرایی از مجموعه اقدامات در زمینه احیا و بهسازی بافتهای هدف بازآفرینی شهری به شمار میرود.
وی همچنین تشکیل کارگروه و کمیسیونهای تخصصی، انجام پژوهشهای مرتبط با موضوع بازآفرینی شهری در محلات، تشکیل جلسات متعدد کمیسیون ماده ۵، تهیه و تصویب اسناد راهبردی هدایت توسعه شهری و ابلاغ و پیگیری دستورالعملهای اجرایی مرتبط با بافت هدف بازآفرین شهری را از مهمترین اقدامات در زمینه سیاستگذاری دانست.
رضایی همچنین مهمترین اقدامات انجام شده برای ظرفیتسازی را هدایت برنامههای عملیاتی و بازآفرینی شهری در شهرهای استان، نهادسازی و کمک به راهاندازی دفاتر خدمات نوسازی محلات، حمایت از تشکلهای مردمی، ظرفیتسازی و بسترسازی اداری از طریق راهاندازی ستادهای استانی و شهرستانی، انعقاد و اجرای تفاهمنامه همکاری مشترک با نهادها و عوامل دخیل، عقد تفاهمنامه مشترک با انجمن صنفی انبوهسازان مسکن و ساختمان، حمایت از پایاننامههای دانشجویی مرتبط با موضوع، برنامهریزی و مشارکت در برگزاری نشستهای تخصصی و برگزاری دورههای آموزشی مرتبط با ساکنان،حرفهمندان و مسئولان نام برد.
این مقام مسئول درباره مهمترین اقدامات اجرایی در حوزه بازآفرینی محلات هدف نیز اظهار کرد: مدیریت انجام شده تاکنون در این حوزه شامل اعطای تسهیلات مالی و اعتباری و حمایتی برای جلب مشارکت مردمی، الگوسازی مسکن و تعریف طرهای الگو با هدف ارتقای کیفیت، همکاری در مرمت و بهرهبرداری مجرد از ساختمانهای ارزشمند و تاریخی، همکاری در مرمت و بهسازی مجموعههای فضاهای شهری، مشارکت در ساخت و توسعه خدمات و زیرساختهای شهری و تملک زمین و اقدامات حقوقی با هدف بهبود وضعیت کالبدی بافتهای تاریخی بوده است.
وی درباره وضعیت حاشیهنشینی در استان هم بیان کرد: گسترش نامتناسب جمعیت و رشد کالبدی شهرها با عدم تأمین مسکن مناسب توأم با خدمات پایه مورد نیاز برای گروههای کم درآمد از مهمترین مشکلات موجود در این بخش به شمار میرود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان با اشاره به طرح مطالعاتی شناسایی سکونتگاههای غیررسمی در یزد و میبد، گفت: سه محله از شهر یزد که شامل محلات اسکان(جاده فرودگاه)، حسن آباد و کشتارگاه بوده و سه محله از شهر میبد که در آن قسمتی از شهیدیه، محله میبد بالا و میبد پایین است، به عنوان محلات دارای اولویت اقدام در این طرح معرفی شدند.
وی اضافه کرد: در مجموع مساحت این محلات بالغ بر یک هزار و ۴۰ هکتار است که دارای جمعیتی معادل ۲۸ هزار و ۱۳۸ نفر و تعداد هفت هزار و ۴۰۴ خانوار هشتند، ولی این سکونتگاهها از نظر وضعیت معابر و ساخت و ساز و وضعیت خدمات شهری مانند شبکه آبرسانی و فاضلاب،دارای مسأله و مشکل هستند.
رضایی افزود: از مهمترین اقدامات انجام شده تصویب طرحهای ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی شهرهای یزد و میبد در ستاد توانمندسازی بوده که به مراجع و دستگاههای اجرایی مرتبط در استان نیز ابلاغ شده است.
وی در تشریح سخنان خود گفت: در سال جاری این اداره کل با هماهنگی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری اقدام به ساخت خانه بهداشت در محله اسکان کرده که عملیات عمرانی آن در حال اجراست و پس از تکمیل به دستگاه بهرهبردار واگذار میشود.
رضایی برای جلوگیری از گسترش این نوع سکونتگاهها اقداماتی از قبیل آموزش، آگاهی و اطلاع رسانی را ضروری دانست و در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود که برای رشد کیفی محلات موسوم به سکونتگاههای غیر رسمی و ارتقای منزلت اجتماعی ساکنان این محلات ضمن تخصیص اعتبارات مناسب ملی و استانی برای افزایش میزان خدمات شهری در این مناطق، نسبت به اتخاذ سیاستهای تشویقی برای مشارکت ساکنان در برنامههای عمرانی و اجتماعی و فرهنگی نیز مجوز اقدام صادر شود.
بخش نظردهی بسته شده است..