خطر شیوع ابتلا به تب کریمه کنگو در یزد
مدیر کل دامپزشکی استان تاکید کرد: کشتار غیر مجاز دام خارج از کشتارگاه بدون نظارت کارشناسان دامپزشکی ، خطر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را به دنبال دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز،«علی اکبر حدادزاده» در این رابطه تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین دام و انسان و شایع فصل تابستان است. وی گزش کنه را شایعترین راه انتقال این بیماری از دامی به دام دیگر خواند و افزود: از آنجا که این بیماری مهلک به شمار میرود به دامداران و مصرف کنندگان گوشت قرمز توصیه میشود با رعایت موازین بهداشتی از شیوع و انتقال این بیماری در جمعیت دامی و نیز جامعه انسانی پیشگیری شود. وی تصریح کرد: اگر دامی مبتلا به این بیماری باشد و کشتار شود، خون و آلایشات این دام دارای مقدار زیادی ویروس کشنده بیماری کریمه کنگو است که از طریق هر گونه زخم، خراش یا تماس با مخاطات بدن قادر به نفوذ به درون بدن انسان و بیمار کردن فرد در معرض تماس است. حداد زاده گفت: از آنجا که بیماری کریمه کنگو علائم ظاهری مشخصی ندارد، به شهروندان توصیه میشود، برای اطمینان از سلامت گوشت و پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو قبل از مصرف، آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال و در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد قرار داده و هنگام قطعهبندی گوشت استفاده از دستکش را فراموش نکنند.
بخش نظردهی بسته شده است..