گردشگری و رابطه مستقیم با صنایع دستی

no-thumbs

حسین یاوری

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوزگردشگری، بزرگ ترین مجموعه خدماتی جهان است که روز به روز بر عرصه های کاری، ابعاد و اهمیت آن افزوده می شود و طبعا جایگاه رفیع تری را در اقتصاد جهانی به خود اختصاص می دهد.

امروزه گردشگری که از آن با عنوان «صنعت گردشگری» هم یاد شده است در برخی از کشورها که به مرحله توریسم صنعتی رسیده اند، سهم بسیار بالایی را در «تولید ناخالص ملی» و درآمدهای ارزی کسب کرده است. ضمن آنکه بعضی از کشورهای دیگر هم به موفقیت های چشمگیری در این زمینه دست یافته اند.

بررسی آمارهای مربوط به بازدید توریست های خارجی و حتی گردشگران داخلی از مراکز تولید صنایع دستی در کشورهایی همچون تایلند، هند، چین و مالزی و نیز دقت نظر روی ارقام فروش آثار گوناگون هنرهای صناعی به گردشگران، نشانگر آن است که صنایع دستی یا هنرهای صناعی که یکی از مظاهر فرهنگی و هنری محسوب می شود، می تواند عامل مهم و حتی موجبی برای جلب و جذب گردشگران به حساب آید، چرا که هر اثر صنایع دستی بازگوکننده خصوصیات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی یک کشور و حتی منطقه و محل تولید است و می تواند در شناساندن هنر اصیل و بومی و فرهنگ نقش اساسی ایفا کند.

استقبال فوق العاده توریست ها از آثار صنایع دستی و تقاضای چشمگیر و پیوسته رو به تزاید آنان به این گونه تولیدات فرهنگی، موجب آن شده است که کشورهای دارای فرهنگ و تمدن غنی و درخشان که به واسطه آثار تاریخی، اقلیم های متفاوت، چشم اندازهای زیبا و آداب و رسوم محلی، پیوسته مورد توجه گردشگران برای مسافرت و دیدار بوده و ضمنا از صنایع دستی متنوع و شاخصی هم برخوردارند، در برنامه های بازدید توریست های خارجی، دیدار از مجتمع های تولیدی، نمایشگاهی و فروشگاهی صنایع دستی را نیز پیش بینی کنند و بدیهی است که موفقیت های به دست آمده از این رهگذر در کشورهایی چون هند، تایلند، چین، مکزیک، یونان، مالزی و… خود مهر تاییدی بر اثرات متقابل گردشگری و صنایع دستی است. جالب است که گفته شود امروزه تولید آثار صنایع دستی که مزین به نقش آثار تاریخی، باستانی و یادمان ویژه و حتی علایق مردم یک کشور به آداب، سنن، نگاه ها و نقش های خاص است در دستور کار قرار دارد و تلاش می شود که حتی بخشی از این گونه آثار که از سنگ، چوب، فلز یا بر روی سفال و پارچه پدید می آید با قیمت های مناسب و حتی در کنار آثار تاریخی شناخته شده در اختیار توریست ها قرار گیرد. کارشناسان عرصه گردشگری و متخصصان و صاحب نظران صنایع دستی جهان، عوامل زیر را در جذب گردشگران برای خرید آثار صنایع دستی موثر دانسته اند:

۱.بهره گیری آثار صنایع دستی از نگاره ها، رنگ ها و رنگ آمیزهای سنتی و سمبلیک که پیوسته مورد تایید و در کانون توجه گردشگران قرار داشته است.

۲.بالا بردن کیفیت آثار و افزایش میزان دوام آن.

۳.تنوع تولیدات صنایع دستی و توسعه زمینه های کاربردی آن.

۴. تولید آثار هنرهای صناعی با الهام از فرم کلی و نگاره های آثار تاریخی، باستانی و نیز علائم و نشانه های هر کشور.

۵. بسته بندی مناسب آثار که در پی درک ضرورت و اجرای برنامه های پژوهشی و نهایتا تولیدی بسته بندی به انجام رسیده است و باعث اطمینان خاطر گردشگران برای خرید و حمل یا ارسال آن به کشور مقصد شده است.

تردیدی نیست که افزایش تعداد جهانگردان که با افزایش فروش آثار صنایع دستی توام و همراه بوده است، موجبات افزایش تولید، حفظ اصالت ها و ویژگی ها، افزایش سطح اشتغال مولد و اشتغال جنبی و مهم تر از همه توسعه مبادلات فرهنگی و معرفی و شناساندن بهتر و دقیق تر کشورها و هنر و تمدن آنها شده است.

بخش نظردهی بسته شده است..