روزه داری برای بهبودیافتگان از کرونا توصیه نمی شود

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد: روزه داری برای بیماران مبتلا به کرونا که در دوران نقاهت بسر می برند، توصیه نمی شود.

به گزارش یزدی نیوز نجارزاده گفت: با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروه‌های غذایی و جایگزین‌های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی‌های مورد نیاز برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می‌شود.

وی ادامه داد: کسانی که هنوز در دوران نقاهت بیماری کرونا هستند، چون ریز مغزی بدنشان در سطح مطلوبی نیست، ۵ تا ۱۰ درصد وزن خود را از دست داده‌اند، کم اشتها شده و احساس ضعف دارند و بدن آن‌ها با کم آبی مواجه است، روزه‌داری توصیه نمی‌شود.
وی به نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد و افزود: رعایت اصول صحیح تغذیه تاثیر مهمی در تقویت سیسیتم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت‌ها به خصوص بیماری کرونا دارد.
نجارزاده با بیان اینکه وعده‌های غذایی سحر، افطار و شام در ایام روزه‌داری وعده‌های اصلی هستند، تأکید کرد: نوع غذا‌هایی که در این سه وعده مصرف می‌شود، با تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز، نقش مهمی در حفظ کارآیی و جلوگیری از کم آبی، ضعف و خستگی بدن دارد.
دکترای تغذیه ادامه داد: مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین "سی" شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه‌های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر توصیه می‌شود.
نجارزاده خاطر نشان کرد: منابع غذایی ویتامین‌های گروه "بی" مانند انواع سبزی‌های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغز‌ها مثل پسته، گردو، بادام و فندق نیز برای ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام مصرف شود.
وی گفت: برای پیشگیری از پیشرفت سریع عفونت‌های ویروسی و تامین ویتامین "بی ۱۲" باید از منابع پروتئین‌های حیوانی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات استفاده کرد.
 
 
منبع:خبرگزاری صداوسیما

بخش نظردهی بسته شده است..