انجام تعهدات طرحهای تملک داراییهای دولت قبلی نیازمند عمر ۴ دولت است
معاون امور مجلس، استانها و پشتیبانی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور یکی از اثرات انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی را به جای ماندن قریب سه هزار طرح تملک داراییها و سرمایهای از سالهای گذشته در کشور ذکر کرد که عمل به تعهدات آنها نیازمند پیگیری 18 ساله دولتهای آینده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه یزد، دکتر "علیرضا صالح" در مراسم معارفه "حمیدرضا نصیری زاده" به عنوان رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد، انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها از سال ۱۳۸۶ را یک اقدام غیر کارشناسانه و فاقد استدلال و مهمتر از اینها غیرقانونی دانست و گفت: انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها که به استناد قانون ایجاد شده است، باید به موجب قانون انجام شود ولی این انحلال استناد قانونی نداشته است.
وی با اشاره به تبعات فقدان سازمان مدیریت و برنامهریزی در استانها و کشور به مقایسه طرحهای تملک دارایی و سرمایهای کشور در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۹۲ به عنوان سالهای تغییر و تحولات در دولت پرداخت و تصریح کرد: در سال ۱۳۸۴ تعداد طرحهای تملک دارایی و سرمایهای کشور یکهزار و ۳۰۰ طرح با تعهد قانونی ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده است که براساس برنامه در مدت زمان قریب چهار سال به اتمام میرسیده است.
صالح ادامه داد: اما این طرحها در سال ۱۳۹۲ به دو هزار و ۹۰۰ طرح به تعهد هزینه ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و به عبارتی برای تکمیل این طرحها نیاز به ۱۸ سال زمان برای پاسخ به تعهدات سالهای گذشته است یا به عبارتی پیگیری تکمیل آنها نه تنها در عمر دولت تدبیر و امید انجام نمیشود بلکه نیازمند پیگیرهای سه دولت دیگر نیز خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل نیز برنامه کلنگزنی در ۱۸ سفر استانی رییس جمهوری دولت تدبیر و امید حذف شده و تنها طرحهای موثر در استانها که قابلیت اتمام دو یا سه ساله دارند با هماهنگی مسئولان استانی با اختصاص ۱۰۰ درصدی اعتبارات برای نتیجه دهی در این دولت در دستور کار قرار میگیرد.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور همچنین به طرحهای استانی دولتها در سالهای ۸۴ و ۹۲ اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۸۴ قریب ۱۵ هزار طرح عمرانی نیمه تمام استانی در کشور وجود داشت که با هشت هزار میلیارد تومان به ثمر میرسید ولی امروز ۷۵ هزار طرح نیمه تمام استانی در کور داریم که تکمیل آنها نیازمند ۹۸ هزار میلیارد تومان اعتبار به قیمت ثابت سال ۱۳۹۳ است.
وی به اهمیت یک نهاد تصمیمساز و نه تصمیم گیرنده مانند سازمان مدیریت و برنامه ریزی در کشور برای گوشزد نمودن عواقب برخی از سیاستگذاریها تاکید کرد و با اشاره به نظام درامد هزینه در استانها که در برنامه سوم شکل گرفت، اظهار کرد: متوسط عمر طرحهای استانی در سال ۱۳۸۴ از ۶.۲ سال به ۴.۲ سال در پایان این سال رسید.
صالح در ادامه به چهار ویژگی سازمان مدیریت و برنامهریزی جدید نیز اشاره کرد و یکی از ای مزیتها را چابکی و کوچک بودن آن خواند و در این باره تصریح کرد: در سال ۱۳۸۶ که کشور دارای ۳۰ استان بود، سازمان مدیریت سه هزار و ۴۰۰ پست سازمانی را به استانها تحمیل کرده بود ولی اکنون با وجود ۳۱ استان، تنها دو هزار و ۱۷۸ پست سازمانی در این سازمان خواهیم داشت و به عبارتی ۳۰ درصد از حجم این سازمان کوچک شده است.
وی دیگر ویژگی سازمان جدیدمدیریت و برنامه ریزی را به اشتراک گذاشتن همه نقطه نظرات استان با ایجاد مرکز هماندیشیش صاحب نظران استان ذکر کرد و افزود: تفویض اختیارات به روسای سازمانهای استانی برای تسهیل و سرعت دادن به کارها از دیگر مزیتهای این سازمان در حال حاضر است.
این مقام مسئول همچنین شکل دهی ستاد نظارت در استانها برای نظارت بر دستگاههای اجرایی و طرحهای عمرانی ملی و استانی به عنوان مهمترین ابزار در تخصیص اعتبارات از دیگر مشخصات سازمکان مدیریت و برنامهریزی جدید اعلام کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به گزارشهای استانی تهیه شده برای قانون بودجه سال ۹۴ اشاره کرد و گفت: براساس شاخصها، استان یزد که ۱.۴ درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده، سهم ۱.۴۲ درصدی از تولید ناخالص داخلی کشور را در سال ۱۳۸۹ داشته که البته در سالهای بعد با روند رشد توسعه و صنعتی شدن استان این رقم افزایش داشته است.
وی سهم استان یزد در سال جاری از لحاظ اعتبارات ملی توزیع شده در چهار فصل منهای ردیفهای ویژه و طرحهای منطقهای مانند راه و برق و غیره، ۱.۵ درصد از اعتبارات توزیع شده در بین ۳۱ استان کشور است.
صالح در ادامه نیز سهم استان یزد از اعتبارات ملی استانی شده را نیز ۱.۹ درصد و در مجموع اعتبارات تملک داراییها و سرمایهای ۱.۶ درصد از کل اعتبارت کشور، اعلام کرد و گفت: اصلاح شاخصهای تخصیص اعتبارات استانها از اقداماتی است که باید در مراحل بعدی مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است؛ در این مراسم "محمدرضا بابایی" معاون برنامهریزی و اشتغال استاندار نیز تکریم و تودیع و "سید علی معزالدینی" به عنوان معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار معرفی شد.
بخش نظردهی بسته شده است..