روایتی از حاشیه های سفر معاون اول رئیس جمهور به استان یزد

سفر جهانگیر دولت به یزد

سفر یکروزه دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور به استان یزد، اگرچه متمرکز بر بازدید از طرح های صنعتی و ظرفیتهای گردشگری شهر بادگیرها بود اما سایه معضل «آب شرب» و تامین آب برای مصارف کشاورزی و صنعتی که دغدغه اصلی دولت یازدهم در برنامه های توسعه ای کشور است و اتفاقا مسئولیت اجرای برنامه ها و پیش...

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوز  سفر یکروزه دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور به استان یزد، اگرچه متمرکز بر بازدید از طرح های صنعتی و ظرفیتهای گردشگری شهر بادگیرها بود اما سایه معضل «آب شرب» و تامین آب برای مصارف کشاورزی و صنعتی که دغدغه اصلی دولت یازدهم در برنامه های توسعه ای کشور است و اتفاقا مسئولیت اجرای برنامه ها و پیشبرد آن نیز در شورای عالی آب کشور بر عهده جهانگیری گذارده شده، در عموم اظهار نظرها و برنامه های معاون اول قابل مشاهده بود.
فارغ از خبرهای رسمی که از برنامه ها و سخنرایهای این سفر در خبرگزاریها و رسانه های کشور منتشر شد، حضور جهانگیری و بازدیدهای او از استان یزد حاوی حاشیه های جالبی نیز بود که حکایت آن را به روایت یکی از خبرنگاران حاضر در این سفر می خوانید.

ترکیب صنعتی – گردشگری همراهان معاون اول
حضور مهندس نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت و دکتر سلطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی به همراه معاونانی از این دو مجموعه و مسئولان وزارت نیرو در هیئت همراه با دکتر جهانگیری در سفر به یزد، حاکی از ماهیت صنعتی و گردشگری برنامه های این سفر معاون اول بود.
نکته جالب در همان آغاز سفر، حضور مهندس نعمت زاده در میان معاونان و مسئولان وزارتی تحت امر خود در هواپیما و تشکیل جلسه ای مختصر برای هماهنگی برنامه های مرتبط با حوزه وزارت صنعت بود. این در شرایطی بود که بعد از افتتاح طرح های صنعتی در شهرک صنعتی یزد، مهندس نعمت زاده از هیئت همراه جدا شده و به تهران بازگشت تا به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک به استقبال رییس جمهور عراق در فرودگاه مهرآباد برود.
حضور در فرودگاه یزد و استقبال از معاون اول مطابق با پروتکل تشریفات ریاست جمهوری با حضور نمایندگان و مقامات استانی انجام شد. میر محمدی استاندار یزد با حضور در هواپیما، جهانگیری را تا محل استقبال مشایعت کرد و حافظ حافظیه، فرزند نوجوان جانباز ۵۵ درصد در استقبال از حضور جهانگیری متنی زیبا قرائت کرد. لحن و بیان فصیح و محکم و تسلط حافظ و تبریک حضور جهانگیری به «خاک زنده دل» و «دیار صدوقی ها و خاتمی ها» توجه همراهان معاون اول را به خود جلب کرده بود و البته جهانگیری را هم به لبخند و تحسین این نوجوان یزدی واداشت.

حجت الاسلام دعایی؛ افتخار مشترک کرمان و یزد
*در صف استقبال کنندگان از جهانگیری علاوه بر نمایندگان مجلس چون تابش، جوکار و زارع، مقامات کشوری و لشگری نیز حضور داشتند. حجت الاسلام رضوی نماینده سابق یزد در مجلس، در حین خوش آمد حضور جهانگیری مطایبه کوتاهی هم با معاون اول داشت. رضوی با اشاره به حضور جهانگیری در مراسم تقدیر از دعایی و با یادآوری سخنان جهانگیری که نسب کرمانی مادر حجت الاسلام دعایی را در آن مراسم برجسته کرده بود، به معاون اول یادآور شد که “از طرف پدری آقای دعایی یزدی است و شما که کرمانی هستید باید با ما یزدی ها در این افتخار شریک باشید”

بی  آبی؛ ترجیع بند مطالبات یزدیها
*در مسیر بازدید معاون اول از طرح های صنعتی و افتتاح کارخانه مختلف که همه آنها با سرمایه بخش خصوصی و در سه ساله اخیر آماده بهره برداری شده، فرصتی برای همکلامی با خبرنگاران استان یزد بود تا روایت آنها از شرایط استان را دریابیم. یکی از خبرنگاران یزدی با تاکید بر امیدهای فراوان یزدیها به دولت یازدهم، به مانند سایر یزدی ها «تامین آب شرب» را مهمترین دغدغه استان معرفی کرد. وقتی از او درباره وضعیت قناتهای معروف یزد پرسیدم با حسرت زیادی از کم آبی و خشک شدن عموم این قناتها به دلیل خشکسالی سخن گفت و در عین حال تاکید کرد که به دلیل نبود شبکه فاضلاب، آن بخش از سردابهایی که هنوز به مانند سابق آب دارد، آلوده شده و قابل استفاده برای شرب نیستند.
*موضوع تامین آب شرب برای استان یزد که با فاصله زیادی از سایر خواسته ها به عنوان اصلی ترین مطالبه به حق مردم سخت کوش یزد قرار دارد، در تمامی سخنرانیهای مقامات استانی در جلسه شورای عالی اداری استان نیز نمود و بروز بسیار داشت. تا آنجا که در همین جلسه کلیپی تصویری از معضل کم آبی در استان به نمایش در آمد که به وضوح موجب متاثر شدن جهانگیری از وضعیت مردم و کودکان به صف ایستاده برای دریافت آب شرب در یکی از روستاهای استان یزد شد.
شاید همین تاثر بود که معاون اول را واداشت تا سیاستهای توزیع یارانه و عدم سرمایه گذاری در حوزه هایی چون آب و سیستمهای آبیاری جدید را به انتقاد بگیرد و با حسرت از فرصت از دست رفته سالهای افزایش زیاد درآمدهای نفتی کشور یاد کند.
*حضور دکتر کلانتری در هیئت همراه با دکتر جهانگیری به عنوان مشاوری مسلط در حوزه آب و کشاورزی، ناظر به همین مشکل در استان یزد بود. کلانتری در گفتگوی کوتاهی که به عنوان خبرنگار همراه با هیئت معاون اول با او داشتم، درباره راه حل رفع معضل بی آبی استان یزد، بر استفاده از دو شیوه «متعارف و نامتعارف تامین آب» برای یزد تاکید کرد و توضیح داد که « شیوه متعارف احیای قنوات و چاه های ذخیره برای تامین آب شرب و شیوه نامتعارف انتقال آبهای بین حوزه ای و تصفیه فاضلاب برای مصارف صنعتی و کشاورزی است» که اجرای هردوی آنها در دستور کار دولت قرار دارد.
نکته ای که در اظهارات جهانگیری هم مانند سفر به مشهد به آن اشاره و تاکید شد که یک راه حل رفع این مشکل، انتقال آب بین حوزه ای از دریای خزر و دریای عمان و نیز کشورهای همسایه به کویر مرکزی ایران است.

رقبایی همصدا در رفع معضلات استانی
*برخلاف سفر به مشهد که تنی چند از نمایندگان آن استان معاون اول رئیس جمهور را در بازدید از مناطق و پروژه های خراسان رضوی همراهی میکردند و برخی از نمایندگان این استان غایب بودند، در استان یزد، علاوه بر تابش، نماینده اصلاح طلب مردم یزد، جوکار و عباس زاده زارع که در طیف منتقدان دولت قرار دارند نیز هم در استقبال از جهانگیری و هم در بازدیدهای وی از مناطق مختلف حضور داشتند.
وقتی از تابش درباره رابطه میان نمایندگان استان و خرق عادت آنها در حضور همزمان آنها در مراسم پرسیدم، بر این نکته تاکید کرد که علی رغم مواضع مختلف سیاسی و تعلقات جناحی، همه نمایندگان استان یزد در پیگیری مطالبات استانی متحد و همصدا هستند، نکته ای که صدق آن را میشد از شانه به شانه بودن نمایندگان در تمامی طول سفر و خوش و بشهای توام با خنده آنها در طول جلسه شورای عالی اداری استان نیز مشاهده کرد.
تابش تاکید داشت که از آنجا که جهانگیری مدیری کارآمد بوده و سلسله مراتب مدیریتی را از حضور در جهاد تا نمایندگی و استانداری و وزارت طی کرده، مردم یزد امید زیادی دارند تا طرح های بر زمین مانده استان وارد مرحله عملیاتی شود.

تقدیری بجا از همت و غیرت یک تولید کننده
*در مراسم بازدید و افتتاح کارخانجات صنعتی، نعمت زاده بر این نکته تاکید داشت که استان یزد به دلیل سخت کوشی و قناعت مردمانش در همه سی سال گذشته علی رغم نوسانات اقتصادی رتبه خوبی در آمارهای اقتصادی داشته است. وزیر صنعت پایین بودن آمار بیکاری در استان و کم بودن تعداد کارگاه ها و کارخانه های تعطیل شده در سالهای اخیر در اثر رکود را حاصل تلاش مردم این استان دانست و عنوان داشت در زمانی که او مسئولیت وزارت صنایع در دهه اول انقلاب را بر عهده داشت، کمترین حجم از تخلفات قیمتی مربوط به یزد بود.
*نکته درخور توجهی که در سخنان جهانگیری در مراسم افتتاح چند طرح صنعتی وجود داشت، تقدیر او از یکی از تولید کنندگان بود. با وجود اینکه معاون اول همه طرح های افتتاح شده را مورد تقدیر قرار داد اما همت این مدیر در استفاده از قطعات تولید داخل را درخور ستایش دانست. جهانگیری با کنایه ای ظریف به برخی خودروسازان که قطعات را در کشورهایی چون چین تولید و سپس به داخل منتقل میکردند، به گفته های مدیرعامل یکی از کارخانه های افتتاح شده اشاره کرد که ترجیح داده بود تا با انعقاد قرار داد با قطعه سازان یزدی، قطعات را از هم استانی های خود تهیه کرده و در کارخانه مونتاژ کند و علاوه بر آن به قول جهانگیری محصولی را به بازار ارائه کند که «از لحاظ کیفیت با ایتالیا و از لحاظ قیمت با چین» قابل رقابت باشد. نکته مهمی که بجای ایجاد شغل برای جوان چینی و ایتالیایی، به ایجاد شغل برای جوانان یزدی و ایرانی انجامیده بود.
*نکته دیگری که معاون اول رئیس جمهور بر آن تاکید داشت این بود که طرح های بلندپروازانه دولت برای خیز مجدد صنایع پتروشیمی کشور تدوین و در آستانه عملیاتی شدن قرار دارد و تنها به دلیل برخی شرایط و محدودیتهاست که علی رغم پیشرفت و طی مراحل، اطلاع رسانی نمی شود.
*از دیگر نکات بازدید از شهرک صنعتی یزد، این بود که مدیران این کارخانه ها تاکید داشتند که با وجود اینکه کار احداث برخی از کارگاه ها از سه سال پیش آغاز شده بود اما این ثبات بازار و کمی ریسک اقتصادی در یک سال نیم گذشته بوده است که باعث شده تا پروژه های مزبور زودتر از برآوردهای سالهای ۹۰ تا ۹۱ به بهره برداری برسند. در میان سه کارخانه ای که همه با سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث شده بود، دو کارخانه ظرف سه تا ۵ سال و یکی از آنها ظرف دو سال اخیر روند احداث تا تولید و بهره برداری را طی کرده بودند.

حضور در ساغند و سایت شهید رضایی نژاد
*حضور معاون اول در سایت شهید رضایی نژاد و بازدید او از کارخانه تولید کیک زرد از طریق هوایی و با بالگرد انجام شد. در هنگام پرواز بالگردها میشد خطوط طولانی قناتهای معروف یزد که عمق چاه های آن بالای ۹۰ متر و طول برخی از کریزهای آن به دهها کیلومتر میرسد را مشاهده کرد. در عین حال معضل دفع زباله های صنعتی یزد که یکی از خبرنگاران یزدی هم بدان اشاره کرده بود نیز قابل مشاهده بود. آنچنان که در نزدیکی شهرک صنعتی میشد حجم زیاد زباله های صنعتی و شهری را مشاهده کرد.
* ظاهرا در مسیر زمینی سایت ساغند، روستا و حسینیه معروف «توت» قرار دارد. محلی که اگرچه فرصت بازدید از آن فراهم نشد اما یکی از همراهان اردکانی توضیح داد که این حسینیه محل تجمع معروفی برای هیئت‌های عزاداری محلی در مناسبتهای مذهبی است. او توضیح داد که بر اساس داستانهای رایج در میان عامه مردم در سالهای بسیار دور، چوپانی که هر سال در مراسم عزاداری شرکت می کرد، برای چرای گوسفندانش در این محل اقامت کرده و از مراسم عزاداری آن سال محروم مانده بود. وی چوب دستی خود را در محل کنونی حسینیه قرار داده و به تنهایی عبادت کرده بود اما صبح فردا مشاهده کرده بود که آن چوب دستی تبدیل به درخت توت سرسبزی شده است. از همان زمان تا کنون این محل مورد توجه مردم قرار گرفته و مراسم مذهبی در حسینیه معروف «توت» برگزار میشود .

استقبال «احمد شمر» از جهانگیری
*یزد اگرچه کم آب است و علی رغم حرفه ای بودن مردمانش در تولید برخی اقلام کشاورزی، ظرفیتهای گسترده در حوزه کشاورزی ندارد اما میراث هزاران ساله یزد، ظرفیت بالایی در حوزه گردشگری را در اختیار این استان قرار داده است. بازدید از ظرفیتهای تاریخی و گردشگری یزد بخش دوم سفر جهانگیری به این استان را تشکیل میداد. وقتی از سلطانی فر در همان معدن ساغند از برنامه های میراث فرهنگی برای استان یزد پرسیدم، وی مهمترین و اصلی ترین برنامه سازمان را ثبت جهانی بافت تاریخی یزد در یونسکو به عنوان میراث جهانی عنوان کرد و تاکید کرد که بافت سنتی یزد نامزد ایران در سال ۲۰۱۷ برای ثبت در میراث فرهنگی ملل متحد خواهد بود
*باغ های انار شهرستان بافت یزد که در مسیر جاده این استان به سمت شیراز قرار دارد در کنار کوه های کم ارتفاعی واقع شده که با قرار گرفتن در کنار کویر، مناظری شگرف و زیبایی را خلق کرده است. جهانگیری که به همراه سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی از «باغ صدری» این شهرستان بازدید کرد که یکی از ۵۰ باغ ایرانی بزرگ سراسر کشور است که در دو سال اخیر احیا و بازسازی شده بود.
*باغ  نمیر که قدمت آن به دوره زندیه باز میگشت محلی برای هیئت همراه رئیس جمهور بود تا علاوه بر بازدید از باغ، اقامه نماز کرده و نهار را میهمان میراث فرهنگی باشند. در همان ابتدای بازدید جهانگیری بود که نوه شهید صدوقی و فرزند امام جمعه سابق یزد به جمع همراهان معاون اول پیوست و از جهانگیری استقبال کرد.
* یکی از جاذبه های این باغ به مردی باز میگشت که مردم محلی از او به «احمد شمر» یاد میکردند. احمد که در تعزیه خوانی نقش شمر را برعهده دارد و به همین دلیل نیز به احمد شمر معروف شده، لباسی بر تن داشت که به قول خودش لباس پهلوانان قجری بوده است. جهانگیری در بدو ورود به باغ چند دقیقه ای با احمد شمر همکلام شد. احمد که سرتاسر لباسش پر از انگشترهای قدیمی فیروزه، عقیق، حدید،یاقوت و نقره و… بود، به جهانگیری گفت که از فرط اشتیاق و علاقه به انگشتر، بخش زیادی از حقوق سالیانه خود را صرف خرید انگشتر میکند. معاون اول هنگام خداحافظی از او مبلغی را هدیه داد تا احمد انگشتری تازه ای با آن بخرد.
*در میان بازدیدهای جهانگیری از ظرفیتهای گردشگری استان، روستای اسلامیه هم قرار داشت. روستایی که با همکاری بنیاد مسکن، مرمت و بازسازی شده و کوچه باغهایی سنگی و زیبا داشت و مهمتر از همه مدیریت آن بر عهده یک خانم قرار گرفته بود. خانم منتظری دهیار اسلامیه همین سال گذشته برنامه خلاقانه بانوی روستا را برگزار کرده بود که با استقبال اهالی منطقه مواجه شده بود.
از مساجد جامع و حظیره تا زندان اسکندر
*به منظور استفاده بهینه از زمان، بازدید جهانگیری از بافت تاریخی مرکزی شهر یزد، در مسیر حرکت به سمت محل جلسه شورای اداری در استانداری برنامه ریزی شده بود. بازدید از بافت تاریخی یزد با حضور جهانگیری در مسجد حضیره آغاز شد. مسجدی که علاوه بر قدمت تاریخی آن، پایگاه اصلی شهید صدوقی برای تجمعات انقلابی بوده است. دکتر جهانگیری به همراه نوه شهید صدوقی با حضور در مسجد حضیره بر سر مزار شهید صدوقی،فرزند فقیدشان و همسر شهید صدوقی حاضر شد و ضمن قرائت فاتحه به این نکته اشاره کرد که از قدیم الایام روابط خوبی با خاندان صدوقی و به خصوص فرزند فقید شهید صدوقی و امام جمعه سابق یزد داشته است.
*در مسیر حرکت به سمت مسجد جامع معروف یزد که از میدان تاریخی امیر چخماق میگذشتیم، حضور پر تعداد گردشگران خارجی مشهود بود و هرچه به بافت تاریخی یزد نزدیک میشدیم بر تعداد گردشگران افزوده میشد. افزایش حضور گردشگران نکته ای بود که در سخنرانی جهانگیری و سلطانی فر در شورای اداری هم بدان اشاره شد. سلطانی فر تاکید کرد که در سال گذشته تعداد حضور گردشگران خارجی در یزد از ۱۲ هزار به ۶۵ هزار نفر رسیده است.
*معاون اول در بازدید از بافت تاریخی یزد علاوه بر بازدید از مسجد جامع،از زندان اسکندر و یک بنای دیگر تاریخی هم بازدید کرد.

خاطره کلانتری از وصیت شهید دادمان
*در هنگام حضور معاون اول بر سر مزار شهید صدوقی، مهندس کلانتری خاطره ای از مرحوم دادمان را برای نوه شهید صدوقی و دکتر جهانگیری تعریف کرد که حکایت از وصیت آن مرحوم در چند هفته قبل از سقوط هواپیما و شهادتش داشت. وی گفت: در زمان دولت اصلاحات وقتی برای مراسم تشییع پدر دکتر ابتکار در بهشت زهرا بودیم، به همراه مرحوم دادمان به مزار شهدای انقلاب رفتیم. وقتی بر سر مزار شهید کلانتری حاضر شدیم، مرحوم دادمان که متاثر از فقدان یاران بود، رو به من کرد و گفت اگر زمانی «شهید» شدم، مرا در کنار شهید کلانتری دفن کنید…چند هفته بعد زمانی که خبر شهادت دادمان رسید، به آقای خاتمی گفتم ایشان قبلا برای محل دفن خود وصیت داشته و محل مزار خود را تعیین کرده است… در نهایت شهید دادمان در کنار شهید موسی کلانتری به خاک سپرده شد.
از سخنرانی طولانی استاندار تا کنایه های گاه و بیگاه به استان همسایه
* در جلسه شورای اداری علاوه بر مقامات استانی و مدیران و فرمانداران، بخش خصوصی نیز حضور داشت. رئیس اتاق بازرگانی یزد در سخنرانی خود اول از همه به تقدیر از سیاست تنش زدایی دولت پرداخت و تاکید کرد که آرامش و ثبات ناشی از سیاست خارجی دولت باعث فروکش کردن ریسک سرمایه گذاری و سهل شدن قابل توجه مراودات تجاری برای بازرگانان یزدی شده است. او در عین حال تسریع در مبارزه با فساد را یکی از عوامل جذب سرمایه دانست و خواستار افزایش عملکرد ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری شد.
*نکته درخور توجه درباره ساختمان استانداری یزد این بود که با وجود اینکه طراحی و معماری ساختمان استانداری به سیاق معماری سنتی و بومی این استان طراحی شده بود اما از معروفترین نماد معماری یزد یعنی «بادگیر» محروم بود.
روایت جهانگیری از جلسه تلخ ستاد هدفمندی یارانه ها
*سخنرانی جهانگیری در شورای اداری استان یزد به مانند تاکیدات همیشگی معاون اول به همه مدیران استانی بر محورهایی چون لزوم حمایت از تولید کنندگان، رفع مشکلات صادرکنندگان، تصریح بر حمایت مردمی از تولید داخلی استوار بود و با این تاکید هشدار آمیز همراه میشد که  ما مدیرانی که نتوانند مشکلات تولید کنندگان و صادرکنندگان را رفع کنند، نیاز نداریم.

جهانگیری اگرچه بر لزوم پرداخت معوقات بانکی تولید کنندگان تاکید داشت اما به مدیران استانی یادآور شد که «معوقه داشتن جرم نیست» و معوقات بسیاری از تولید کنندگان ناشی از سیاستهای نادرست دولت در سالهای گذشتهبوده است: چطور میشود توقع معوق شدن بدهی ها را نداشت در حالی که قیمت دلار را یک شبه سه برابر کردند و هزینه تولید را افزایش دادند؟
*روایت جهانگیری از جلسه ستاد هدفمندی یارانه ها یکی از بخشهای سخنرانی او بود که البته آنچنان که باید مورد توجه برخی رسانه ها قرار نگرفت. معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جلسه شب گذشته ستاد برای او جلسه ای تلخ بوده از سیاستهای یارانه ای دولت قبل انتقاد کرد و تاکید داشت  چطور می شود که یارانه های که بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان بوده است را بی هیچ توجیهی به مبلغ ۴۵ هزار تومان افزایش داد؟ و علی رغم مخالفت مجلس اصرار کرد که تا ۱۰۰ هزار تومان و ۲۰۰ هزار تومان هم بالا برود؟
جهانگیری که کسری قابل توجه دولت در پرداخت یارانه ها را یاد آور شده بود تاکید کرد « میشد با تصمیمات درست کشور را به اینجا و این وضعیت نکشید… گاهی وقتها آدم خیال میکند که کشور را عامدانه به این مرحله کشانده اند.
*نکته دیگری که مورد اشاره جهانگیری بود آن بود که عملا ۸۰ درصد از بوجه کشور صرف امور جاری می شود و دولت که وظیفه اصلیش توسعه کشور است، مجبور است دائم به فکر پرداخت حقوقها باشد. جهانگیری رفع معضلات کشور را در گرو حمایت از دولت برای گرفتن تصمیمات بزرگ دانست تا بشود در خصوص معضلاتی چون یارانه ها و کسری پرداختها فکری کرد
*تاکید جهانگیری بر مدیریت اقتصادی کشور پس از تحریم هم یکی دیگر از فرازهای مهم سخنان جهانگیری بود. معاون اول تاکید داشت که اجازه نخواهیم داد کشور به بازار فروش کالاهای مصرفی کشورهای خارجی تبدیل شود و همان یکبار که در زمان رشد درآمدهای نفتی کشور را به این سمت کشاندند بس است. غرب اگر بازار ایران را می خواهد باید با ما در تولید مشارکت کند و نه اینکه کشور ما را بازار فروش کالاهای خود ببیند.
مطایبه با تابش بر سر پولی که یزدیها هم می خواهند و هم نمی خواهند
*مطایبه جهانگیری با تابش که باعث خنده حضار شد نیز یکی از حاشیه های جالب جلسه شورای اداری استان بود. جهانگیری که تاکید کرده بود «مدیران ما نباید برای حل مشکلات معطل پول و بودجه باشند و باید به فکر جذب سرمایه باشند» به اظهارات تابش اشاره کرد و گفت: «آقای تابش اول که گفتند ما برای توسعه استانمان پول نمی خواهیم، من خوشحال شدم اما بعد که گفتند ما پول نمی خواهیم اما راه آهن میخواهیم، ما پول نمی خواهیم اما جاده میخواهیم… متوجه شدم که نه؛ پول می خواهند» مطایبه جهانگیری باعث خنده حضار شد.
* بخش دیگری از اظهارات جهانگیری که معطوف به مشکلات استان بود هم از فرازهای در خور توجه سخنان وی بود. جهانگیری در ستایش از تفکر اقتصادی و قناعت محور مردم یزد تاکید کرد که اگر همه مردم ایران فرهنگ اقتصادی این دیار را داشتند، امروز اقتصاد ایران بدون اتکا به نفت یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان بود.
*معاون اول رئیس جمهور درباره معضل آب که اصلی ترین مطالبه مردم یزد است بر این نکته تاکید داشت که «راهی به جز انتقال بین حوزه ای و استفاده از ظرفیتهای دریای خزر و دریای عمان» نداریم و اگر به فکر ایران هستیم باید برای رفع مشکل آب و تصحیح فرهنگ استفاده از آب تلاش کنیم.
*جهانگیری در موضوع آب، بر این نکته تاکید داشت که «حمایتهای رهبر انقلاب در رفع این مشکل جدی است» و دولت با حمایت ایشان امسال حدود۱۰ هزار میلیارد تومان در حوزه طرح های آبی هزینه خواهد کرد.
*نکته دیگری که جهانگیری با اشاره به درخواست نمایندگان یزد و به نقل از گزارشهای وزیر نفت خبر داد آن بود که تا سه سال آینده این وزارتخانه به همه روستاهای کشور گاز رسانی خواهد کرد: مهندس زنگنه به من گفت که از قول ایشان به همه روستایی ها و اهالی شهرستانهای کشور بگویم که تلاش می کنیم تا سه سال آینده گاز را به همه نقاط ایران برسانیم.
*بلافاصله بعد از اتمام جلسه شورای اداری، جهانگیری و همراهان به سمت فرودگاه حرکت کردند و قریب به ساعت ۱۰ شب به تهران رسیدند تا سفر کاری ۱۴ ساعته به «استان قنات، قنوت و قناعت» پایان یابد.
منبع خبرگزاری ایسنا وایرنا

 

بخش نظردهی بسته شده است..