با بیماری سلیاک آشنا شوید

سلیاک یک بیماری گوارشی وراثتی است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن ایجاد می شود.

به گزارش یزدی نیوز متخصص تغذیه یزد با بیان اینکه فرد مبتلا به بیماری سلیاک، زمانی که گلوتن (پروتئینی که در گندم، جو و چاودار وجود دارد) دریافت می کند، سیستم ایمنی او فعال می شود و به سلول های روده حمله می کند، گفت: این امر منجر به آسیب سطح جذبی روده می شود و در نتیجه بدن قادر نخواهد بود مواد مغذی مانند چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین ها و مواد معدنی را جذب کند.

نجارزاده افزود: سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که در طول عمر همراه فرد مبتلاست و منجر به عدم تحمل گلوتن می شود.
متخصص تغذیه علائم بیماری را سوء جذب ناشی از آسیب روده باریک، کم خونی، اسهال مزمن، درد شکم، اختلال رشد، خستگی، تهوع، سردرد، نفخ، یبوست، زخم های دهانی، ریزش مو عنوان کرد و گفت: روشهای تشخیص بیماری نیز ازطریق آزمایش خون و نمونه برداری از روده انجام می گیرد.
 
نجارزاده افزود: بعد از تشخیص بیماری، تنها درمان بیماری سلیاک پیروی از رژیم فاقد گلوتن در تمام طول عمر است، این افراد باید از مصرف غذاهای حاوی گندم، جو و جو دوسر مانند نان پرهیز کنند و نان های ذرت و نان هایی با آرد سیب زمینی را به جای نان های معمولی مصرف کنند.
 
منبع:خبرگزاری صداوسیما

بخش نظردهی بسته شده است..