رییس نظام مهندسی کشاورزی یزد خبر داد:

تولید نیمی از گلخانه‎‎های یزد توسط اتباع خارجی/تنها ۵ درصد گلخانه‎‎های یزد مسئول فنی دارند

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد با بیان این که کشاورزی در شرایط اقلیمی یزد یعنی مهندسی، اظهار کرد: تولید به هر بهایی را قبول نداریم ولی این در حالی است که 96 درصد گلخانه های استان فاقد مسئول فنی هستند و نیمی از واحدهای گلخانه‎‎ای یزد در اختیار افراد غیریزدی و اتباع خارجی است.

به گزارش یزدی نیوز« محمد رضا خلف باغی» در آستانه پنجم اسفندماه «روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس» در جمع خبرنگاران به تاریخچه شکل‎‎گیری این سازمان در سال ۱۳۸۰ اشاره و تصریح کرد: با تصویب قوانین جامع دامپروری و افزایش بهره وری در سال ۸۹، علاوه بر ساماندهی اعضاء و دانش‎‎ آموختگان رشته کشاورزی، دور مجوزها و پروانه فعالیت واحدهای صنعتی، نیمه صنعتی، غیرصنعتی، روستایی و عشایری در حوزه دامپروری و آبزی پروری و سایر بخش‎‎های مربوطه  و واگذاری‎‎هاو تعیین صلاحیت‎‎ها برعهده این سازمان گذاشته شد.

 
وی افزود: در این مدت سازمان کوشیده است تا با توسعه کیفی و کمی و آموزش و پایش عملکرد شرکت های تابعه خود در سراسر استان، حداکثر تلاش خود را برای انجام وظایف به نحو احسن انجام دهد 
 
وی با بیان این که سازمان نظام مهندسی کشاورزی دارای شخصیت مالی و حقوقی مستقل است، این موضوع را موجب نقدپذیری بهتر نسبت به دستگاه‎‎ها و سازمان های دولتی دانست و در این رابطه خاطرنشان کرد: بررسی های بعمل آمده توسط این سازمان نشان می‎‎دهد که عمده این مشکلات ناشی از عدم دسترسی این سازمان به سامانه دولتی استعلامات از سازمان ‎ ها و ادارات دولتی مربوطه جهت شفاف سازی و تسهیل و تسریع امور مربوطه و همچنین عدم دسترسی به محدودیت ها و ممنوعیت های ادارات مرتبط است.
 
وی از جمله این مشکلات را عملکرد مستقل دستگاه‎‎های مختلف در موضوع واگذاری اراضی به متقاضیان دانست که باعث طولانی شدن فرآیند انجام استعلام هاو تشدید نارضایتی متقاضیان شده است. 
 
این مسئول بیان کرد: با این وجود سرعت عمل سازمان یزد در صدور پروانه بهره برداری به مراتب از زمان پیش بینی شده قانونی کمتر است و از این لحاظ یزد رتبه دوم کشور را دارد.
 
وی اعلام کرد: در سال گذشته در استان ۵۹۹ پروانه در بخش گلخانه و قارچ خوراکی و همچنین در بخش دام و شیلات تعداد ۶۸۰ پروانه صادر شده است که در مورد اخیر با توجه به تزریق تسهیلات اشتغال پایدار روستایی تنها در یازده ماهه امسال این تعداد به بیشاز ۱۰۵۰ مورد افزایش یافته است.
 
وی با بیان این که از ۳۵۰۰ فارغ التحصیل بخش کشاورزی استان ۱۹۰۰ نفر از آنها فاقد شغل یا فعال در مشاغل غیرمرتبط با رشته تحصیلی خود هستند، از جمله خدمات این سازمان را اقدام برای مهارت آموزی فارغ التحصیلان ذکر کرد و گفت: امسال ۱۰۷۷ نفر روز کلاس و دوره آموزشی در ۱۵ رشته مختلف برای دانش اموختگان کشاورزی استان برگزار شده است.
 
خلف باغی واگذاری تعرفه‎‎های ارائه خدمات از سوی دولت به عهده بهره برداران در راستای کاهش بار مالی دولت را یکی دیگر از این مشکلات خواند و گفت: در همین رابطه پیشنهادات و پیگیری‎‎های با مسئولان داشته که تاکنون منجر به رفع این مشکلات نشده است.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان به عنوان بزرگ‌ترین تشکل صنفی تخصصی بخش کشاورزی در حال حاضر دارای بالغ بر ۳۵۸۰ عضو حقیقی و ۳۱۲ عضو حقوقی است.
 
وی ادامه داد: علاوه بر سازمان، ۲۳ دفتر خدماتی نیز در شهرستان‏‏های یزد به ارائه خدمات این سازمان مبادرت دارند و ۲۹ شرکت آبیاری نیز در استان فعالبت دارند.
 
به گفته این مسئول، با توجه به توسعه گلخانه‎‎ها در استان و این که ۱۰ درصد گلخانه‎‎سازان کشور در استان یزد، در حال حاضر ۱۲۰ نفر مسئول فنی تولید گلخانه داریم.
 
وی با بیان این که در استان یزد ۳۷۰۰ واحد گلخانه‎‎ای به وسعت ۱۶۰۰ هکتار وجود دارد، اظهار کرد: البته تنها قریب چهار تا پنج درصد از این گلخانه ها دارای مسئول فنی و به عبارتی حدود ۹۶ درصد آنها فاقد مسئول فنی هستند در حالی که کاهش مصرف نهاده‎‎ها، آب و سوخت ناشی از عملکرد مسئول فنی در گلخانه می‌‌تواند پاسخگوی هزینه‎‎های وی برای گلخانه دار نیز باشد.
 
رییس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد با تاکید بر این که تولید به هر بهایی را قبول نداریم، عنوان کرد: متاسفانه در مرکز استان که بیشترین گلخانه‎‎های استان را داریم، تولید در قریب ۵۰ درصد از آنها برعهده افراد غیریزدی و اتباع خارجی است و همین باعث شده تا برخی از مسئولان فنی به ویژه بانوان از حضور در این واحدها خودداری کنند.
 
وی توسعه پایدار و  افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی را علاوه بر اهتمام به کمیت نیازمند توجه به کیفیت دانست و گفت: قطعاً افراد بومی و ایرانی محدودیت‏‏های استفاده از برخی سموم و نهاده‎‎ها در هنگام تولید را برای حفظ سلامتی مصرف هموطنان خود لحاظ می‎کنند.
 
وی عنوان کرد: البته حاکمیت نیز باید در قبال امنیت غذایی دقت‎‎نظر بیشتری داشته باشد و کیفیت مواد غذایی را در کنار افزایش کمی مورد توجه قرار دهند.
 
خلف باغی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: کشاورزی در یزد یعنی مهندسی چرا که در شرایط اقلیمی حاکم بر یزد کسی نمی‎‎تواند تصور کند که این دیار یک استان گلخانه‎‎ای باشد و این ناشی از هنر مهندسی یزدی‎‎ها در بخش کشاورزی است.  
 
وی از دستاوردهای نظام مهندسی کشاورزی استان تنها در بخش گلخانه‎‎ای، به اصلاح و بهبود سازه‏‏ها، تبدیل کشت خاکی به هیدروپونیک و تنوع کشت از صرفا خیار سبز به سایر محصولات گلخانه‎‎ای اشاره کرد به نحوی که در سالهای اخیر کمتر شاهد خبر خسارت طوفان بر این واحدها در استان هستیم.
 
وی آینده کشاورزی یزد را نیازمند تغییر رویکرد فارغ التحصیلان این بخش به ویژه در مباحث بهره وری و کنترل خروجی خدمات کشاورزی دانست و در پایان تصریح کرد: خواسته سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان از دولتمردان و دستگاه‎‎های دولتی واگذاری وظایف اجرایی خود به بخش خصوصی و پرداختن به امور سیاست گذاری و نظارت در راستای کوچک سازی دولت، رفع موانع اشتغال و نیز امین دانستن بخش خصوصی در توسعه اقتصادی کشور است.
 
 
منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..