اخذ رتبه +۸۰۱ دانشگاه یزد در رتبه بندی موضوعی تایمز

دانشگاه یزد در نظام رتبه بندی تایمز در گروه مهندسی و فناوری، علوم فیزیکی و علوم کامپیوتری در ردیف دانشگاه های برتر جهان و در رتبه +801 قرار گرفت.

به گزارش یزدی نیوزمدیر امور پژوهشی دانشگاه یزد گفت: یکی از رتبه بندی های مهمی که رتبه بندی جهانی تایمز به صورت سالانه انجام می دهد ارزیابی و سنجش دانشگاه ها در حوزه های موضوعی مختلف است، این رتبه بندی در ۱۱ حوزه موضوعی کلی که برخی از آنها دارای چندین موضوع فرعی است، دانشگاه های برتر جهان را معرفی می کند.

 
دکتر سعید علیخانی با اشاره به اینکه در جدیدترین اعلام این نظام رتبه‌بندی در موضوعات مختلف، دانشگاه یزد در گروه مهندسی و فناوری و علوم فیزیکی  رتبه ۸۰۱ پلاس جهان را کسب کرده‌است گروه مهندسی و فناوری شامل مهندسی عمومی، عمران، مکانیک، هوا و فضا، برقو الکترونیک، و مهندسی شیمی است و گروه علوم فیزیکی شامل رشته های فیزیک و نجوم، ریاضی و آمار، شیمی، زمین شناسی، محیط زیست و علوم دریایی است.
 
وی تصریح کرد: نظام رتبه‌بندی تایمز از سال ۲۰۰۴، سالانه  دانشگاه‌ برتر جهان را با استفاده از پنج معیار آموزش، پژوهش، استناد، وجهه بین‌المللی و درآمد صنعتی ارزیابی و معرفی می‌نماید. اطلاعات مورد نیاز این نظام رتبه بندی از طریق نظرسنجی از صاحب‌نظران حوزهای موضوعی ، پایگاه استنادی اسکوپوس و پرسشنامه‌ای که خود دانشگاه‌ها پر می ‌کنند، گردآوری می شود.
 
وی آموزش و پژوهش را از جمله شاخص‌های مورد استفاده در این نظام عنوان کرد و گفت: در شاخص آموزش، مباحث شهرت دانشگاه (در ارتباط با شهرت دانشگاه از صاحبنظران حوزه‌های مختلف موضوعی نظرسنجی می‌شود (وزن ۱۵ درصد))، نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو (وزن ۵/۴ درصد)، نسبت دانشجویان دکترا به دانشجویان کارشناسی (وزن ۲۵/۲ درصد)، نسبت دانش آموختگان دکترا به اعضای هیئت علمی (وزن ۶ درصد) و درآمد دانشگاه (وزن ۲۵/۲ درصد) مطرح است.
 
دکتر علیخانی اظهار کرد: در شاخص پژوهش نیز مواردی به شرح ذیل مورد توجه قرار گرفته است:
 
شهرت پژوهشی دانشگاه: شهرت پژوهشی دانشگاه از طریق نظرسنجی از صاحب‌نظران به دست می‌آید (وزن ۱۸ درصد)
 
بهره‌وری پژوهشی: تعداد مقالات منتشر شده توسط دانشگاه که در مجلات معتبر پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شده است (وزن ۶ درصد)
 
درآمد پژوهشی: درآمد پژوهشی دانشگاه با ازای هر عضو هیئت علمی (وزن ۶ درصد)
 
استناد: تعداد استنادهایی که مقالات دانشگاه در پایگاه استنادی اسکوپوس دریافت کرده است (وزن ۳۰ درصد)
 
وجهه بین‌المللی: نسبت دانشجویان بین المللی به دانشجویان داخلی(وزن ۵/۲ درصد)
 
نسبت اعضای هیئت علمی بین المللی به اعضای هیئت علمی داخلی(وزن ۵/۲درصد)
 
 همکاری بین‌المللی: تعداد مقالاتی که با مشارکت پژوهشگران سایر کشورها نوشته شده است(وزن ۵/۲ درصد)
 
درآمد صنعتی:  این شاخص از طریق نسبت درآمد حاصل از صنعت دانشگاه به تعداد اعضای هیئت علمی محاسبه می‌شود(وزن ۵/۲ درصد)
 
در دانشگاه یزد ۱۴هزار دانشجو مشغول تحصیل هستند.
 
منبع: خبرگزاری صداوسیما

بخش نظردهی بسته شده است..