گلایه نماینده عشایر ابرکوه از قرق مراتع توسط معدنکاران

نماینده عشایر ابرکوه با گلایه از قرق شدن مراتع عشایر توسط معدن‌داران، اظهار کرد: فعالیت معادن به قیمت نابود شدن زندگی، مراتع و جاده‎‎های عبور و مرور عشایر تمام می‌شود و این در حالی است که دست عشایر از همه جا کوتاه است.

به گزارش یزدی نیوز «عشرت افشار» در نشست شورای کشاورزی و عشایر ابرکوه که با حضور رییس اداره امور عشایر استان برگزار شد، گفت: یکی از مشکلات عشایر روستای هارونی و اطراف شهر مهردشت راه عبور و مرور آن‌ها است که علی‌رغم انجام بیش از ۵۰ درصد از مراحل کار، آسفالت آن متوقف شده و نیاز است مسئولان موانع آن را برطرف کنند. 

 
وی از دیگر مشکلات عشایر را تخریب راه‌های فرعی و نیاز به تیغ‌زنی، کمبود یا نبود آب، فقر مراتع، عدم دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی، نداشتن بیمه حوادث، نداشتن ایستگاهی برای خریدوفروش دام، مشکلات آموزش فرزندان هنگام کوچ و غیره برشمرد. 
 
افشار با تأکید بر این که اگر عشایر آب نداشته باشد، نمی‌تواند زندگی کند و مراتعش از بین می‌رود، خاطرنشان کرد: نسبت به مراتع باید تفکیک مرزی صورت گرفته و احیاء شوند و برای آنها سند قطعی صادر شود زیرا عشایر غیر از پروانه چرای دام هیچ ملکی در اختیار خود ندارند.
 
وی ضمن گلایه از قرق شدن مراتع عشایر توسط معدن‌داران و متمولان شهری، اظهار کرد: عده‌ای بدون هیچ مشکلی و به‌ سرعت مجوزهای ایجاد معدن را می‌گیرند که این موضوع به قیمت نابود شدن مراتع، مشکل‌آفرینی برای زندگی عشایر، کم‌آبی، مانع‌تراشی برای عبور و مرور زن و بچه عشایر در جاده‌ها، تمام می‌شود. 
 
نماینده عشایر ابرکوه ادامه داد: معادن روز به روز وسعت داده می‌شوند و متأسفانه دست عشایر از همه‌جا کوتاه شده و فریادهایشان به‌جایی نمی‌رسد. 
 
وی تصریح کرد: عشایر واقعی، مرزدار، مولد، مستقل، قانع، شجاع، دین‌دار، با استعداد، اصیل، با استقامت، هنرمند، مربی و بااخلاق هستند و بل توجه به فراگرفتن خوب مهارت‌های زندگی، کمتر از دیگر جوامع با آسیب‌های اجتماعی مواجه هستند.
 
افشار با تأکید بر این که مستعدترین، کوشاترین، باهوش‌ترین و خلاق‌ترین بچه‌ها در بین عشایر هستند،  تأکید کرد: با این حال، زبان و گویش عشایری در حال از بین رفتن است و نیازمند این است که در این زمینه آموزش و برنامه‌ریزی مفیدی صورت گیرد.
 
«حسن زارع» رییس اداره امور عشایر استان از اختصاص اعتبار ۸۰۰ میلیون تومانی به عشایر ابرکوه در قالب طرح‌‌های خدمات‌رسانی به کوچ کنندگان خبر داد. 
 
وی اظهار کرد: در سال گذشته نیز از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده، اعتباراتی به عشایر ابرکوه تعلق گرفت که به مصرف حفر دو حلقه چاه و تجهیز آن رسید. 
 
زارع خاطرنشان کرد: پیش‌ از این در زمینه دریافت تسهیلات اشتغال پایدار در حوزه دامداری، شرط «نژاد خاص» مطرح بود که خوشبختانه این شرط حذف شده و به علت این که عشایر نیز مانند اهالی مناطق محروم هستند، وام‌های این حوزه با سود شش درصد و با  بازپرداخت پس از سه سال تنفس در اختیار آنان قرار می‌گیرد.
 
 
 
منبع:ایسنایزد

بخش نظردهی بسته شده است..