یک فوق تخصص آسم و آلرژی:

مصرف فست‌فودها باعث بروز بیماری‌های آسم و آلرژی می‌شود/ باور تاثیر مصرف شیر حیوانات در پیشگیری از آلرژی اشتباه است

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهد صدوقی یزد با بیان این که حذف رژیم غذایی حاوی مواد افزودنی در مورد پیشگیری از بروز بیماری آسم و آلرژی موثر است، تاکید کرد: باید انواع فست‌فودها را از رژیم غذایی حذف کنیم.

به گزارش یزدی نیوز«محمد حسین بمانیان» در آستانه اولین سه‌شنبه ماه می(۱۱ اردیبهشت‌ماه) که به روز جهانی آسم و آلرژی نامگذاری شده است،‌ در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا- منطقه یزد، از آسم به عنوان یک بیماری مزمن ریوی یاد کرد و گفت: در این بیماری که راه‌های هوایی بیمار دچار التهاب می‌شود، عوامل گوناگونی می‎‎توانند نقش داشته باشند.

 
وی در مورد بیماری های آلرژیک نیز گفت: حساسیت یا آلرژی نیز از شایع‌ترین بیماری‌‌هاست که در واقع ناشی از واکنش ناخواسته سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلفی مثل غذا و دارو، گرده‌های گیاهان یا برخی از اجزای بدن پرندگان و حیوانات و غیره ایجاد می‏‏شود.
 
این فوق تخصص آسم و آلرژی در مورد علت ابتلای افراد به این بیماری‌ها، عنوان کرد: وجود برخی ژن‌ها منجر به استعداد ژنتیکی افراد در ایجاد پاسخ ایمنی ناخواسته سیستم ایمنی شود ولی در مجموع علاوه بر استعداد‌های ژنتیکی، عوامل حساسیت‌زا نیز می‎‎توانند منجر به بروز بیماری‌های آسم و آلرژی شوند.‌ 
 
وی مهمترین علائم بروز آسم را نیز چهار علامت اصلی دانست و تصریح کرد: سرفه‌های ناشی از آسم یکی از این علائم است که عمدتاً سرفه‌هایی طولانی هستند که بیش از دو تا سه هفته طول می‌کشند. علاوه بر آن نیز خس‌خس سینه، تنگی نفس، احساس سنگینی با درد در ناحیه قفسه سینه از دیگر مشخصه‌های ابتلا به آسم محسوب می‎‎شود.
 
بمانیان در مورد علائم بروز آلرژی در ارگان‌های مختلف بدن نیز اظهار کرد: آلرژی در پوست با علائمی مانند کهیر، خارش و اگزما بروز می‌کند، در چشم نیز علائمی مانند قرمزی، ریزش اشک، خارش ایجاد می‏‏شود و در مورد بینی نیز به صورت عطسه‌های مکرر، گرفتگی و آب ریزش بینی بروز خواهد یافت. 
 
وی یکی دیگر از اندام‌های متاثر از بیماری‌های آلرژیک را دستگاه گوارشی ذکر کرد و در این باره افزود: هرگونه علائمی مثل اسهال، تهوع، دل درد، استفراغ، دفع خون از مدفوع، ترش کردن سوزش و خارش زبان و حلق می‎تواند ناشی از بروز آلرژی در بدن افراد باشد.
 
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی یزد یکی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه در بروز بیماری‌های آسم و آلرژی را حذف مصرف فست‌فودها بر‌شمرد و خاطرنشان کرد: حذف رژیم غذایی حاوی مواد افزودنی مانند سوسیس، کالباس، انواع سس، نوشابه‌ها، تنقلات با طعم مختلف و موارد مشابه عامل مهمی است که می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های آلرژیک موثر باشد. 
 
وی ادامه داد: البته در عین حال ورزش‌های هوازی و منظم، عدم استفاده از دخانیات، عدم مصرف مشروبات الکلی، عدم نگهداری گل و گیاه و حتی حیوانات خانگی در منزل نیز در کاهش بروز آلرژی و پیشگیری از آن موثر است.
 
بمانیان در رابطه با دیگر موارد تاثیرگذار در جلوگیری از بروز آلرژی نیز عنوان کرد: از بین بردن حشرات موذی از جمله سوسک‌های خانگی، استفاده از گرمایش و سرمایش مطلوب در منزل و عدم استفاده از وسایلی مانند شومینه‌های چوب سوز و پنکه، کاهش رطوبت داخل منزل و استفاده از دستگاه‌های بخور آب سرد، عدم استفاده از اسپری‌های خوش بو کننده، برف شادی و مواد آرایشی در فضای درون منزل، در این رابطه تاثیرگذار است. 
 
وی در بخشی از سخنانش به نقش تاثیر مصرف شیر مادر در پیشگیری از آلرژی، تاکید کرد: استفاده از شیر مادر در شیرخوار به خصوص در شش ماه اول زندگی و عدم استفاده از شیر خشک، موضوعی است که در پیشگیری از عارضه آلرژی موثر است.
 
بمانیان در پایان نیز اظهار کرد: از طرفی باور تاثیرگذاری شیر حیوانات در پیشگیری از آلرژی باور اشتباهی است چرا که شیر حیوانات در این رابطه هیچ تاثیری ندارد.
 
 
منبع:ایسنایزد

بخش نظردهی بسته شده است..