کاهش بارندگی در یزد

اطلاعات مربوط به میزان بارندگی ها در هفت ماهه سال آبی 97- 96 در استانها که از سوی مرکز خشکسالی سازمان هواشناسی کشور منتشر شد، یزد با 36.2 میلیمتر در جایگاه سوم از لحاظ کاهش بارندگی قرار دارد.

به گزارش یزدی نیوزبر اساس آمارها در این مدت کرمان و سیستان و بلوچستان از لحاظ کاهش بارندگی به ترتیب با ۲۳.۲ میلیمتر و ۳۵.۸میلیمتر در جایگاه اول و دوم در میان ۳۱ استان قرار دارند.

آمارها نشان می دهد میزان بارندگی در استان یزد سال گذشته ۳۹.۳ میلیمتر بود که نسبت به بلندمدت (۷۹.۷ میلیمتر) ، ۵۰.۷ درصد کاهش دارد.
امسال کاهش بارندگی ادامه دارد و نسبت به سال گذشته باز هم شاهد کاهش ۷.۸ میلیمتری خواهیم بود.
بیشترین کاهش بارندگی سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل مربوط به هرمزگان با ۷۶.۹ درصد بود ولی استان یزد در کاهش بارندگی نسبت به بلندمدت در جایگاه نخست قرار دارد.
میزان بارندگی در سیستان و بلوچستان نسبت به مدت بلندمدت هم ۷۵.۲ درصد کاهش دارد، استان های کرمان ، هرمزگان ، کهکیلویه و بویراحمد ، چهارمحال و بختیاری، فارس ، اصفهان و یزد هم پس از آن قرار دارند. 
اما در بحث میزان کاهش بارندگی ها نسبت به سال قبل با وجودی که درصد کاهش بارندگی استان کم است، این کاهش هر سال تداوم دارد بیانگر بحرانی تر بودن خشکسالی نسبت به سایر نقاط ایران است.
در این مدت میزان متوسط بارندگی در کشور هم نسبت به بلند مدت ۴۱.۸ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹.۲درصد کاهش یافته است.
میزان بارش بلندمدت استان یزد ۷۹.۷ میلیمتر و در یک سال کامل زراعی ۸۷.۸میلیمتر بود که امسال نسبت به بلندمدت ۴۳.۵ میلیمتر کاهش بارندگی گزارش شده است.
در مجموع میزان بارندگی های استان در این مدت ۴۱.۲درصد بارندگی بلندمدت بوده که این امر اگر تداوم یابد موجب کاهش بیشتر بارش ها در دشت ها و افت سطح آب سفره های زیرزمینی خواهد شد.
بر این اساس ،تابستان امسال ، یزد در ردیف استانهایی خواهد بود که در معرض تنش آبی قرار دارد، برای کاهش تنشها و مشکل کمبود آب باید مدیریت درست مصرف در دستور کار قرار گیرد.
به گفته وزیر نیرو با توجه به کاهش بارندگی ها پیش بینی می شود، تابستان سال ۹۷، ۳۳۴ شهر با حدود ۳۵ میلیون نفر در معرض تنش آبی قرار دارند.
جمعیت ایران حدود ۸۱میلیون نفر است که یک میلیون و ۱۳۸هزار نفر آن در استان یزد زندگی می کنند. 
رضا اردکانیان تصریح کرد : براساس بررسی ها ۱۶۵ شهر با ۱۰.۵ میلیون نفر در وضعیت زرد، ۶۲ شهر با ۶.۸ میلیون نفر در شرایط نارنجی و ۱۰۷ شهر با ۱۷.۲ میلیون نفر در وضعیت قرمز تنش آبی قرار خواهند داشت.
به موجب برخی آمارها، امسال خشکترین سال تاریخ آبی ایران است و با وجود برخی بارندگی ها در این موقع از بهار ، هنوز این آمار چندان تغییر نکرد، باید اولویت تامین آب شرب از سوی استانها مدنظر جدی باشد.
 
 
منبع:ایرنایزد

بخش نظردهی بسته شده است..