مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد تاکید کرد:

رفاه اجتماعی در گروی اشتغالزایی و یاری‌رسانی مراکز مشاوره کارآفرینی

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد بیان کرد: ظرفیتی به نام اشتغال باید به وجود بیاید و شرایط اقتصادی مطلوب شود تا به سمت رفاه اجتماعی قدم برداریم .

به گزارش یزدی نیوز به گزارش ایسنا – منطقه یزد، «محمدحسین ریاحی» از توجه اعضای هیات فنی استان به منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود ابراز خرسندی کرد و با اشاره به رویکرد جدید مراکز مشاوره کارآفرینی، اظهار کرد: داشتن مراکز شتاب دهنده به عنوان یک فرصت و پتانسیل برای مراکز خدمات کارآفرینی جای تامل دارد، هر چند در این زمینه رویکردها متفاوت است .

وی ادامه داد: ما به دنبال مجوزدهندگان نیستیم و تنها هدف صدور مجوز و واحدهای تولید، کارگاه‌ها و مراکز خدماتی است که از این فرصت شتاب‌دهندگی استفاده کرده و در کسب و کارهای شتاب دهنده پیش‌قدم باشند .

ریاحی با بیان این که نگاهمان این است که مراکز مشاوره صرفاً به دنبال کسب مجوز و یا داشتن گواهینامه انجام فعالیت اکتفا نکنند، توصیه کرد: این مراکز به صورت پویاتر حضور یابند و مطالعات و فعالیت‌های پژوهشی در این حوزه بیش از پیش صورت گیرد و در نهایت تنگناها و نقاط ضعف احتمالی موجود در این حوزه‌ها شناسایی شود .

این مقام مسئول با اشاره به وجود حدود ۱۴ مرکز مشاوره فعال، گفت: با وجود فعالیت این تعداد مراکز طی سال گذشته، متاسفانه تاکنون هیچ خروجی از این مراکز دریافت نکرده‌ایم .

وی با تاکید بر رصد فعالیت این مراکز مشاوره، اظهار کرد: باید بررسی شود که این مراکز کاربرد لازم را دارند و این که می‌توانند مشکلی از مجموعه کسب و کار در حوزه اقتصادی را مرتفع کنند.

ریاحی افزود: به نظر می‌رسد مراکز مشاوره می‌توانند به عنوان یک ابزار و یک فرآیند قدرتمند برایمان محسوب شوند که در نهایت منجر به بهره‌وری و انجام امور لازم خواهد شد .

وی با اشاره به حضور اعضای هیات علمی و معاونین پژوهشی و تحقیقاتی و روسای مراکز کارآفرینی دانشگاه‌ها، گفت: این موضوع دلیل قابل قبول و توجیه‌پذیر مبنی بر علمی بودن فرآیند است .

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان معتقد است که امور انجام شده باید با همکاری دانشگاه‌ها صورت گیرد چرا که دانشگاه‌ها موتور محرکه پژوهش هستند .

«نوید نصیری‌زاده» معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد نیز با تاکید بر این که بهتر است پایان‌نامه‌های دانشجویی را به سمت موضوعات کسب و کار و کارآفرینی سوق دهیم، گفت: کاربردی‌سازی پایان‌نامه‌ها چه در بخش خدمات و چه در بخش کمک به صنعت باید صورت گیرد .

وی اظهار کرد: بهره جستن از ایده‌ها و تفکراتی در حوزه بازاریابی صنایع در قالب پایان نامه‌ها، نیاز به سرمایه‌گذاری قابل توجهی ندارد .

وی با بیان این که همسان‌سازی تعاریف در حوزه شتاب‌دهنده‌ها باید صورت گیرد، اعلام کرد: با بررسی تاریخچه شتاب دهنده در کشورهای دیگر، کمک بزرگی به بخش صنعت و خدمات خواهد شد که نباید نادیده گرفته شود .

نصیری‌زاده افزود: در این زمینه پس از بررسی، می توان الگوبرداری و پس از آن بومی سازی کرد .

گفتنی است، برگزاری هفته کارآفرینی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی در آبان ماه ۱۳۹۵، امضای تفاهم‌نامه همکاری با آموزش و پرورش و برگزاری اولین رویداد کارآفرینی دانش‌آموزی با حمایت اتاق بازرگانی در آذرماه سال گذشته و برگزاری سمینار کارآفرینی با همکاری کمیته امداد امام خمینی ( ره ) استان در آذرماه پارسال از جمله اقدامات حوزه کارآفرینی استان اعلام شد.

تشکیل کارگاه‌های انگیزش کارآفرینی در شهرستان‌های مهریز، ابرکوه، خاتم و بافق و نیز همکاری با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در انتخاب کارآفرینان برتر و برگزاری جشنواره کارآفرینان برتر استان با حمایت اتاق بازرگانی از دیگر اقدامات حوزه کارآفرینی بود.

همچنین از دیگر موارد عملکردی این حوزه می‌توان به برگزاری کارگاه‌های تخصصی کارآفرینی روستایی در شهرستان‌های تفت، بافق، اردکان، ابرکوه و خاتم با همکاری دفتر توسعه روستایی استانداری، همکاری با شرکت آب و فاضلاب روستایی در تعریف فرصت‌های کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های آب و فاضلاب و همچنین تعامل با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در جهت جذب سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری، اشاره کرد.

 

بخش نظردهی بسته شده است..