معماری سنتی در اشکذر احیا می‌شود

به گزارش یزدی نیوزمسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اشکذر از احیای بناهای شهرستان اشکذر با شیوه معماری سنتی خبر داد.
 "سید محمدجعفر میرجلیلی" با بیان این که  گرایش به سبک و سیاق معماری سنتی در  ابنیه شهرستان اشکذر ریشه‌ای دیرینه دارد، گفت: عشق و علاقه ساکنین شهرستان در احیای معماری سنتی، بازتاب تغییرات فرهنگ عمومی در ساخت و ساز های جدید، اهمیت توجه به  مرمت آثار تاریخی و حفظ سنتها و ارزش های ماندگار است.

وی تصریح کرد: در چند سال اخیر، حفظ آثار و سنت‌های گذشته، از طریق احیای خانه‌های تاریخی به صورت یک فرهنگ، نهادینه شده در شهرستان درآمده و علاوه بر این که خانه‌های قدیمی موجود روز به روز مرمت می‌شود، خانه‌های جدیدساز زیادی نیز با معماری سنتی تلقیق شده است.

این مسئول در ادامه دلیل توجه عمومی به احیای ابنیه سنتی و گرایش به احیای معماری دیرینه اسلامی ـ ایرانی را مزایای این نوع معماری دانست و از جمله ویژگی‌های معماری سنتی را احساس آرامش و صفای خاطر، یادآوری خاطرات نسل های گذشته، بی آلایشی و سادده بودن بنا، دسترسی راحت، فضاهای مجزا با کاربری‌های مشخص، احساس نشاط و سرزندگی با وجود حیاط و باغ میانی، تهویه مناسب با وجود عناصر بادگیر، تالار و حوض و استفاده مناسب از اقلیم و مصالح ساختمانی منطقه در کالبد خانه های ایرانی برشمرد.

وی افزود: در اکثر این بناها، معمار با طرح خلاقانه یک خانه، کلیه نیازهای روحی و جسمی ساکنین در یک فضای سنتی را مدنظر قرار داده است.

میرجلیلی خانه‌های شکاری، حیدری، دهقان، نصیری، اخلاقی، انصاری و دولت آبادیان و رنجوری را از جمله خانه‌های قدیمی مرمت‌شده به سبک سنتی در شهرستان  برشمرد و از خانه‌های نوساز با معماری سنتی، منازل علوی نسب، غلامی و پور رضوی را نام برد

منبع: ایسنا
 

 

بخش نظردهی بسته شده است..