اختصاصی یزدی نیوز//فراخوان افتتاح مراکز مشاوره پیشگیری از طلاق در استان یزد؛

شهر یزد دو مرکز مشاوره پیشگیری از طلاق و در شهرستان ها یک مرکز افتتاح می شود

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد در نظر دارد، مجوز تاسیس "مراکز مشاوره پیشگیری از طلاق و تحکیم بنیان خانواده" را به افراد واجد صلاحیت به منظور تحکیم مبانی خانواده و جلوگیری از افزایش اختلافات خانوادگی و وقوع طل...

به گزارش یزدی نیوز علی اصغر رفاهی گفت: در شهر یزد دو مرکز مشاوره پیشگیری از طلاق و در شهرستان ها یک مرکز نیاز است و باید افتتاح شود بنابراین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد در نظر دارد، مجوز تاسیس "مراکز مشاوره پیشگیری از طلاق و تحکیم بنیان خانواده" را به افراد واجد صلاحیت به منظور تحکیم مبانی خانواده و جلوگیری از افزایش اختلافات خانوادگی و وقوع  طلاق همچنین  اهتمام  در ایجاد صلح و سازش فیما بین زوجین ،طبق ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ در جهت اجرای آیین نامه اجرایی قانون حمایت خانواده ابلاغی توسط ریاست  محترم قوه قضاییه حضرت آیت ا… آملی لاریجانی مورخ ۲۷/۱۱/۹۳  در استان و منطبق با ماده ۴۷ آیین  نامه مذکور به منظور ارجاع کلیه دعاوی و اختلافات خانوادگی مطروحه در دادگاه ها به مراکز مشاوره خانواده اعطا نماید.

شرایط عمومی مشاوران و متقاضایان تاسیس مرکز مشاوره خانواده
 وی شرایط عمومی مشاوران و متقاضایان تاسیس مرکز مشاوره خانواده و یا عضویت در این مراکز را به شرح زیر اعلام کرد:
الف ـ تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران.
ب ـ تاهل و داشتن حداقل ۳۵ سال سن و ۲ سال سابقه کار یا ۳۰ سال سن و حداقل ۴ سال سابقه کار مرتبط.
ج ـ داشتن حداقل مدرک کارشناسی از دانشکده‌های معتبر داخلی یا خارجی (در مورد اخیر، به شرط تأیید وزارت علوم و فناوری) یا معادل حوزوی آن در رشته‌های مطالعات خانواده، مشاوره، روان‌پزشکی، روان‌شناسی، مددکاری اجتماعی، حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی و همچنین رشته‌های همسان با تشخیص مرکز امور مشاوران.
د ـ انجام خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم برای آقایان.
ه‍ ـ عدم سوء پیشینه کیفری و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی.
و ـ عدم اعتیاد به مواد مخدر و سکرآور به تأیید سازمان پزشکی قانونی
ز ـ نداشتن سوء شهرت و عدم تجاهر به فسق.
ح ـ داشتن وثاقت و تعهد به اصل نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی.
ط  ـ عدم محکومیت به انفصال دایم از خدمات دولتی یا عمومی یا سلب صلاحیت.
ی- عدم اشتغال به وکالت سردفتری ازدواج و طلاق و اسناد رسمی

شرایط اختصاصی  اعضای مراکز مشاوره
وی افزود: متقاضیان باید از شرایط اختصاصی  هم برخوردار باشند که موارد آن شامل :
۱)  مشاوران از بین کسانی انتخاب می شوند که مورد تأیید معاونت اجتماعی باشند
۲) متأهل باشند
۳) حداقل ۲ سال در موضوع مشاوره خانواده سابقه فعالیت داشته باشند
۴) مشاور و کارشناس غربالگری باید حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر در یکی از رشته های روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت، روانسنجی و مشاوره خانواده باشد
۵) مسئول فنی کلینیک باید حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر در یکی از رشته های روانشناسی بالینی، روان شناسی سلامت، مشاوره خانواده و روانپزشکی باشد.
۶) در صورتی که تأمین نیروی انسانی با گرایش های تعریف شده مقدور نباشد، تا زمان رفع ضرورت، به تشخیص کمیته،از سایر گرایش های موجود در همان رشته های تعریف شده و در همان مقطع استفاده خواهد نمود
رفاهی گفت: هر مرکز مشاوره خانواده الزاما باید دارای حداقل سه عضو مشاوره خانواده(روانشناس، مددکار، مشاور حقوقی مذهبی) باشد.
وی تاکید کرد: افراد متقاضی دریافت مجوز تاسیس مرکز مشاوره خانواده باید ضمن ارائه درخواست اسم و مدارک ۳ نفر مشاور با شرایط فوق به همراه ، یک مسئول فنی مرکز و یک نفر کارشناس غربالگری را به این معاونت تحویل نمایند.

رفاهی مدارک مورد نیاز برای ثبت نام متقاضیان مراکز مشاوره پیشگیری از طلاق را تصویر مدرک تحصیلی از دانشکده های معتبر داخلی و خارجی (در مورد اخیر به شرط تایید وزارت علوم و فناوری ) یا معادل حوزوی آن در رشته‌های مطالعات خانواده، مشاوره، روان‌پزشکی، روان‌شناسی، مددکاری اجتماعی، حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی، تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت دائم، تصویر از تمامی صفحات شناسنامه و کارت مل،  ارائه گواهی سابقه کار مرتبط از ارگان مربوطه و آدرس محل کار و همچنین محل سکونت به همراه تلفن همراه و ثابت اعلام کرد.

وی در ادامه از ملزومات مراکز مشاوره مداخله و پیشگیری از طلاق را اخذ موافقت رییس کل دادگستری استان بیان کرد و گفت:  ارجاع پرونده ها به مرکز مشاوره مداخله و پیشگیری از طلاق چه از طریق مرجع قضائی و چه از طریق دفاتر خدمات قضائی باید دارای این موافقت باشند همچنین باید قبل از ابطال تمبر هزینه دادرسی و ارجاع به شعبه و ثبت در سیستم cms  باشد.
این مقام مسئول اظهار داشت: مراکز مشاوره خانواده پس از وصول نامه دادگاه موظفند بلافاصله  نسبت به ثبت نام مذکور و اطلاعات فردی طرفین  در سامانه مربوطه  وتشکیل  پرونده اقدام  نماید.مرکز مشاوره خانواده یا مشاور خانواده در امور روانشناسی  موظف است حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت از زمان ارجاع مرجع قضایی نسبت به تشکیل جلسه ارزیابی  و مداخله اولیه اقدام و ضمن تنظیم صورتجلسه  که به امضای طرفین و مشاور مربوطه می رسد، نتیجه ارزیابی خود را در آن منعکس و پرونده را  حسب موضوع به ترتیب  اولویت  به مشاورین  خانواده مرکز  ارجاع نماید.
وی افزود: مرکز موظف است بصورت هفتگی لیست به تفکیک جنس زوجین متقاضی طلاق و دعاوی خانواده را جهت گذراندن دوره های کوتاه مدت مدیریت مهارت و دانش رفتار( امید ) به معاونت اجتماعی استان معرفی نماید.
تبصره – معاونت اجتماعی استان نسبت به برنامه ریزی و برگزاری دوره های مدیریت مهارت و دانش رفتار(مدل کوتاه مدت ۱۶ ساعته) طبق شیوه نامه ابلاغی معاونت اقدام نماید.
رفاهی در این فراخوان اعلام کرد: مشاورین خانواده ای که پرونده به آنان  ارجاع می گردد موظف هستند طبق راهنمای فنی و اجرایی  نسبت به تشکیل جلسات (حوزه روانشناسی حداقل چهار جلسه ،حوزه حقوقی  و حوزه مددکاری حداقل یک جلسه )  ظرف مدت یک ماه  از تاریخ ارجاع  اقدام و هر یک نظریه خود  و صورتجلسه اقدامات خود را به رییس مرکز مشاوره  اعلام نمایند، رییس مرکز مشاوره  موظف است ضمن جمع بندی نظرات  مشاورین حداکثر ظرف  مدت یک هفته پرونده را در کمیته فنی  که اعضای آن مرکب است  از رییس مرکز  مشاوره و   مشاوران اظهار نظر کننده در پرونده مربوطه ، مطرح و تصمیماتی مانند انصراف از طلاق: مرکز مشاوره  خانواده موظف است موضوع را با تنظیم سازش نامه  به دادگاه اعلام نماید، عدم حصول توافق کلی طرفین:  مرکز مشاوره خانواده  پس از انجام خدمات مشاوره ای در صورت عدم حصول توافق کلی گزارش اقدامات انجام شده و مشروح مذاکرات از جمله اظهارات طرفین و نقاط قوت وضعف و موارد توافق و نظر کارشناسی خود را به دادگاه اعلام  نماید، توافق در طلاق:مرکز مشاوره خانواده ، سازش نامه را با ذکر شروط و تعهدات مورد توافق طرفین تنظیم و مراتب را به دادگاه اعلام نماید.
وی گفت:تمدید خدمات مشاوره :مرکز مشاوره خانواده پس از اخذ نظرات مشاورین مربوطه نسبت به ادامه روند ارائه خدمات مشاوره بر اساس نظر کمیته فنی  به مدت حداکثر ۴۵ روز اقدام  نماید و نتیجه  را بر اساس بندهای الف و ب وج به دادگاه گزارش نماید.
وی در خصوص طلاق های توافقی هم افزود: در طلاق های توافقی  که یکی از زوجین به طرف دیگر وکالت در طلاق داده یا زوجین اقدام به اخذ وکیل نموده باشند حضور زوجین در مراکز مشاوره خانواده برای انجام مشاوره الزامی است .
وی خاطر نشان کرد: مراکز مشاوره خانواده موظفند در پرونده های ارجاعی از دادگاه چنانچه یکی از زوجین در جلسات مشاوره حضور به هم نرسانند این جلسات را با حضور احدی از زوجین برگزار و نتیجه اقدامات را به دادگاه اعلام نماید.
رفاهی اعلام کرد: مراکز مشاره موظف اند با رعایت ماده ۵۳ آیین نامه ، نتیجه خدمات مشاوره ای را به صورت محرمانه به دادگاه ارسال نمایند.
وی گفت: در طلاق های توافقی اگر زوجین مقیم خارج از کشور باشند انجام خدمات مشاوره خانواده الزامی نیست .

استانداردهای فیزیکی مراکز مشاوره خانواده اعم از مکان مشاوره روانپزشکی و روانشناختی به صورت فردی، امکان ارائه خدمات آموزشی و مشاوره های گروهی، اتاق انتظار مراجعه کنندگان، رایانه برای ثبت اطلاعات همچنین وجود حداقل یک خط تلفن و پاسخ گویی به آن در زمان های فعالیت مرکز و محل مطمئن برای نگهداری پرونده مراجعان
تبصره-دادگستری ها می توانند جهت تأمین فضای مناسب از امکانات شهرداری، بهزیستی و یا سایر ادارات استفاده نمایند.
این مقام مسئول اعلام کرد: کلیه ی مراجعین به مرکز مشاوره مداخله و پیشگیری از طلاق باید از طریق مراجع قضایی و یا دفاتر ارائه خدمات قضایی معرفی شده باشند. نامه ارجاعی خطاب به رییس مرکز مشاوره خانواده است. مسئول فنی مرکز مزبور باید پس از ارائه خدمات کافی به زوجین متقاضی طلاق، به نامه ارجاعی مرجع قضایی پاسخ دهد. در صورت سازش زوجین، پاسخ نامه ارجاعی مبنی بر "سازش زوجین" می باشد. اما در صورتی که هر یک از زوجین هنوز بر پیگیری دادخواست طلاق پافشاری کنند و مسئول فنی مرکز مشاوره مداخله و پیشگیری از طلاق، نیز ارائه خدمات اضافی را بی فایده بداند پاسخ نامه ارجاعی،  مبنی بر "عدم سازش زوجین" می باشد سپس رییس مرکز یا مسئول فنی مرکز نامه ی مرجع قضایی یا دفاتر خدمات قضایی را به پذیرش ارجاع می نماید. متصدی پذیرش برای زوجین مراجعه کننده پرونده ای را تشکیل می دهد که اطلاعات عمومی هر یک از زوجین در آن ثبت می شود.
وی افزود: پس از تشکیل پرونده زوجین به بخش غربالگری معرفی می شوند. پس از ملاقات زوجین با مسئول واحد غربالگری و انجام مصاحبه ی اولیه، مسئول واحد غربالگری عامل و یا عوامل اصلی دادخواست طلاق را مشخص می کند و با توجه به دلایل آنها، زوجین را به یکی از ارائه دهندگان خدمت ارجاع می دهد.
۱-    وی در خصوص ادامه جلسات مشاوره گفت: چنانچه با تشخیص مشاور، برگزاری جلسات بیشتری نیاز باشد تا جلسه ی مورد اشاره در راهنمای فنی و اجرایی به ترتیب فوق عمل خواهد شد و جلساتی که بعد از آن برگزار می گردد با توافق  طرفین خواهد بود. مشاور ضمن برگزاری جلسه ی مشاوره چنانچه لازم ببیند، زوجین را جهت دریافت خدمات یا سنجش دقیق تر به نهادهای خارج از مرکز مشاوره مانند بیمارستان، مراکز درمان اعتیاد، پزشکی قانونی و …. ارجاع می دهد ارجاع به مراکز خارج از مرکز مشاوره خانواده  باید به صورت کتبی باشد و فقط به مراکزی ارجاع گردد که مورد تأیید معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم باشد.

وی اظهار کرد:  چنانچه مراجعه کننده به تشخیص رییس واحد مشاوره استان و یا واحد ارجاع کننده  فاقد تمکن مالی و یا تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد حضرت امام(ره) جهت پرداخت هزینه ی مشاوره باشد جلسات آنها توسط مراکز مشاوره خانواده به صورت رایگان تعیین خواهد شد.
وی در خصوص ارزیابی عملکرد مشاوران هم گفت: علاوه بر نظارت روزانه و مستمری که از عملکرد مشاورین به عمل می آید، نسبت آمار سازش انجام شده بین زوجین توسط هر مشاور و مقایسه ی آن با عملکرد سایر مشاورین، وسیله ای برای ارزیابی عملکرد مشاورین خواهد بود مشاورین باید علت های درخواست طلاق را در فرم مخصوص قید نموده و با تعداد سازش انجام شده در هر ماه به مدیر مرکز تحویل نمایند و واحد مشاوره استان موظف است به صورت دوره ای و یا موردی نسبت به بازرسی از مراکز مشاوره خانواده استان مربوطه اقدام نماید و هر شش ماه یکبارارزیابی جامعی از فعالیت مراکز مشاوره خانواده استان تهیه و به معاونت اجتماعی اعلام نماید.
وی افزود: بازرسین موظفند تخلف مشاورین و موسسین مراکز مشاوره خانواده را به مسئول واحد مشاوره استان گزارش نمایند.مسئول واحد مشاوره استان موظف است ضمن بررسی اولیه گزارش ها در صورت بروز تخلف آشکار نسبت به اعلام آن به دادسرا اقدام نماید و واحد مشاوره استان موظف است پس از اخذ  شکایات مردمی و یا گزارش تخلف مشاورین و موسسین مراکز مشاوره از مراجع قضایی و مرکز حفاظت و اطلاعات دادگستریها نسبت به بررسی اولیه، تشکیل پرونده  و اخذ دفاعیات اقدام و پرونده را به دادسرا جهت رسیدگی ارسال نماید.

رفاهی در پایان به متقاضایان تاسیس و یا عضویت در مراکز مشاوره پیشگیری از طلاق یادآور شد:متقاضیان باید مدارک مورد نیاز خود را تا پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد واقع در بلوار شهید پاکنژاد، نبش زیر گذر معلم ، کوچه سعادت به مسئول مربوطه جناب آقای شریعت پناه تحویل و رسید دریافت نمایند.

 

بخش نظردهی بسته شده است..